Piše Ivan Tokin: Anketa – Kako se osećate (13)

Kultura 31. jul 202215:40
Podeli:
Ivan Tokin, Foto:Nemanja Špoljarić

Nervozna sam. Je l znaš koliko sam nervozna? Mnogo sam nervozna. Da mi kupiš sok. Jesi ti normalan? A pa ja znam ko si ti. Dobro ajde kupi mi sok. Hoću fantu.

Nervozna sam sad smo se vratili s mora. Evo pre pola sata sad sam sišla da kupim cigarete. Ne nisam nervozna što smo se vratili nego zbog toga kako smo se vratili. Ja više u ona kola ne sedam. Kaže mi muž da je sve u redu s kolima, bil asu kod majstora, ali taj auto stalno nešto krcka i lupka, i vuče mu na levo auto, laže da ne vuče, zadnji amortizeri kao da ne postoje, znaš deset puta sam do sada rekla da neću više nikad da sednem u ta kola, ali znam, nikako da skupimo pare za novi auto, a i kad skupimo onda otputujemo negde pa potrošimo, sve mi je jasno ali ova vožnja je možda bila stvarnmo poslednje putovanje tim kolima. Ne mogu, stvarno, napeta sam, sve vreme kočim i kuk me boli koliko sam se stiskala. Dobro, oraspoložio me malo ovom fantom. Idem.

(Milka, 32, dizajnerka enterijera)

Mrtva sam umorna. Nisam spavala noćas. Došla sam s drugaricom iz Skoplja na tri dana u Beograd. Samo izlazimo, na vadimo se iz kafane. Trošimo pare kao da smo na moru. Osećam se odlično, obožavam Beograd. Niko nas nije startovao sinoć, ni preksinoć. Drugarica mi izgleda otprilike kao ja. Pa ne znam, nije, niko nam ni piće nije zvao, ništa. Same smo bile- Ne, isam očekivala, ali super što si me pitao, jeste malo čudno. Ne, nemam dečka. Ne znam da li bih volela da ga imam. U stvari, volela bih da se zaljubim, u stvari volela bih da imam dete a to može samo ako se zaljubim pa zavolim nekoga, zato kažem da se zaljubim, ali ne maštam o tome, maštam o deci.

(Dragana, 28, profesorka španskog)

Mrtav sam brate. Evo me s treninga. Nema veze vrućina, mora da se trenira. Kad ne treniram, to nisam ja. Ne znam, možda, da, možda je to osećaj sigurnosti. Ja treniram dva puta dnevno, osam rundi ujutru i pet rundi uveče, to je danas bilo. Inače, ubacujem kardio svaki drugi dan, i teretanu isto svaki treći dan. Pa jeste, u stvari po ceo dan treniram, to mi je posao. Ne, ne zarađujem još uvek od toga, ali to će da se desi uskoro. Mnoge stvari nisu sigurne u životu, ali jedna je sigurna, ja ću biti šampion.

(Miloš, 18, budući MMA šampion)

Danas se osećam slobodno. Da si me pitao pre tri dana, rekao bih ti da sam očajan. Radio sam dva posla, jedan redovno, drugi honorarno. I samo mi jave za ovaj honorarni da nema više, eto tako, posle jedno dve godine, dve ipo, odjednom, od sledeće nedelje nema više. Šokirao sam se, kao šta ćemo sad, pošto to nam je bilo taman para za ceo mesec da imamo normalno da živimo, mislim sve pare kad se aberu što zarađujemo mesečno, a taj honorar je igrao jednu značajnu ulogu, ne glavnu, nui prvu sporednu, ali drugu sporednu jeste, hoću da ti kažem, osetiće se kad ga ne bude bilo. Ali ja se osećam slobodno, uljuljkao sam se nekako u neku komfor zonu, ulenjio sam se, a ovo me je diglo, napunilo me životom, odmah sam krenuo da smišljam šta ću novo da radim i smislio sam već tri stvari, jedan će da uspe sigurno. Osećam se slobodno, to je.

(Filip, 47, novinar

Bonus video: Beogradske adrese srpskih pisaca

Komentari

Vaš komentar