Goran Jevtić i Suzana Lukić Foto:Bojan Marojević

Pred prepunom salom Male scene Opere i teatra Madlenianum premijerno je izvedena duodrama "Pluća", britanskog autora Dankana Mekmilana, u režiji Ivana Vukovića, a reprize slede 18. maja i 3. juna.

Zadovoljna publika, koja je jednim delom sedela na samoj sceni je ovacijama ispratila sjajne protagoniste Suzanu Lukić i Gorana Jevtića, koji su nas u nešto malo više od sat vremena proveli kroz rolerkoster emocija, glumeći par koji se suočava sa dilemama da li su dobri ljudi, da li treba da stvore novi život, kako da nađu svoje mesto u svetu koji ekološki i ekonomski tone. Igrajući sa malo scenskih sredstava, iskreno i razigrano, zanimljivog mizanscena među publikom, naterali su nas na smeh i suze i bezmalo svi smo se prepoznali u ovom komadu.

Suzana Lukić i Goran Jevtić Foto:Bojan Marojević

Raskošom svojih talenata, Suzana Lukić, koja se posle godinu dana pauze vraća na daske, i Goran Jevtić, koji je godinama u Madlenianumu igrao monodramu „Ledeni svitac“, kojom je Mala scena i otvorena davne 2005. se blistavo vraća u ovaj teatar.

Foto:Bojan Marojević
Vanja Milačić Foto:Bojan Marojević

Svoju podršku ovim vrhunskim umetnicima pružile su kolege, među kojima su bili: Vanja Milačić, Nela Mihailović sa ćerkom, Katarina Marković, reditelji Nikola Jevtić, Branko Kockica, Hadži-Aleksandar Đurović i Patrik Lazić, dramaturzi Željko Hubač i Molina Udovički.

Nela Mihailović sa ćerkom Foto:Bojan Marojević

Reprize predstave „Pluća“ su 18. maja i 3. juna.

Bonus video: Premijera predstave „Femkanje“ – Teatar Vuk

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar