Foto: Dušan Milenković

Koncert "Britnove Iluminacije" održan je sinoć u Sali Beogradske filharmonije. Nastupili su sopran Marija Jelić i kamerni orkestar Srpskog narodnog pozorišta na čelu sa dirigentom iz Italije, maestrom Marčelom Motadelijem.

Prvi deo programa sadržao je Britnovu „Jednostavnu simfoniju“ (Simple Symphony, op. 4), a u drugom delu su izvedene čuvene „Iluminacije“, koje se retko izvode na našim prostorima.

Koncert je propraćen ovacijama, a u publici su bile brojne ugledne ličnosti, između ostalih: akademik Ivan Jevtić, nekadašnja gradonačelnica Beograda Radmila Hrustanović, košarkaški as Igor Rakočević i mnogi drugi.

Na ovom koncertu maestro Marčelo Motadeli je prvi put dirigovao u Srbiji. U svojoj bogatoj biografiji ima zapažene nastupe u operi u Tel Avivu, Rimskoj operi, operama širom Italije, Hrvatske. Koncert je organizovao Centar beogradskih festivala – CEBEF u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem uz podršku Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, u okviru programske celine Atrium Sessions.

Bonus video: Koncert Zubina Mehte na Kolarcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar