Foto: PRomo/Cekom/Facebook

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije ove godine organizuje osmi festival "Na sopstveni pogon", koji počinje danas i trajaće do 11. decembra u devet gradova u Srbiji, promovišući nezavisnu kulturu, umrežavanje aktera sa nezavisne scene i decentralizaciju kulturnih sadržaja.

U saopštenju se navodi da će festival biti održan u Zrenjaninu, Smederevu, Kragujevcu, Pančevu, Šapcu, Kruševcu, Užicu, Boru, Novom Kneževcu.

Festival Na sopstveni pogon – Saradnja za budućnost biće otvoren večeras u Kulturnom centru Zrenjanin predstavom „Mehanizam“, a tokom trajanja festivala na istoj lokaciji biće održane i dramske i scenografske radionice u okviru projekta po kome je osmišljen ovogodišnji slogan festivala.

U Kulturnom centru Smederevo biće odigrana predstava Vrednost žene (BAZAART), dok će Kulturni centar Ummus u Kragujevcu ugostiti ceo festival Kragujevačkog antiratnog, angažovanog i akademskog filma.

Učenici sa smetnjama u razvoju iz OŠ „Mara Marić“ do 11. novembra ukrasiće svoju školu novim muralom pod mentorstvom organizacija Elektrika i MediaNova.

Kulturni centar Šabac i AKC Gnezdo u Kruševcu ugostiće predstavu „Marija Ručara“ u izvođenju Hleb teatra.

Đaci Užičke gimnazije provešće jedan novembarski dan sa Pobunjenim čitateljkama, u čitalačkom klubu/radionici, nakon koje će moći da napišu tekstove pod njihovim mentorstvom.

U Narodnoj biblioteci Bor biće održana društvena igra Izvođenje demokratije.

Festival će zatvoriti radionice i javne prezentacije radova u Novom Kneževcu pod nazivom „Veče zimskih svitaca“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: Ivan Medenica: BITEF o radu i radničkim pravima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar