Pozorište, scena, bina, zavesa, spuštena zavesa, ilustracija
Foto: Shutterstock

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a prema preporukama Gradskog štaba za vanredne situacije, sve predstave u niškom Narodnom pozorištu su otkazane do kraja januara, pa tako i premijera mjuzikla "Neki to vole vruće", saopštili su iz ovog teatra.

Prvo izvođenje „Neki to vole vruće“ po istoimenom filmu iz 1959. godine u režiji Aleksandra Marinkovića bilo je zakazano za 21. januar. Dan ranije se očekivala pretpremijera, a planirano je bilo da se izvodi i 22. i 23. januara. Ovo je drugo otkazivanje premijere ovog mjuzikla koja je trebalo da se odigra krajem 2021. godine ali je pomerena zbog, kako je navedeno, bolesti glumaca. Nov termin se očekuje tokom februara.

Niš, Narodno pozorište u Nišu, zgrada, ulaz
Narodno pozorište u Nišu Foto: Shutterstock/WR7

Glavne uloge u „Neki to vole vruće“ igraju Dragana Mićalović (Puslica), Aleksandar Marinković (Džo) i Uroš Milojević (Džeri).

Dramaturgiju potpisuje Branislav Nedić, asistent reditelja koji je izveo i video radove je Stefan Кrasić, kostimograf i scenograf je Кatarina Pavlović. Muzički saradnik je Irena Popović Dragović, za koreografiju je zadužen Nebojša Gromilić a korepetitor je Aleksandar Stevanović.

Iako je Narodno pozorište Niš spustilo zavesu za publiku, ansambl je nastavio da radi punom parom i u toku je rad na novoj predstavi u koprodukciji sa Narodnim pozorišem Leskovac. Reč je o komadu „Oslobađanje Skoplja“, u režiji Gorčina Stojanovića.

Bonus video: Milena Vesić o predstavi „Široka zemlja“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar