Jovan Pantić, mladi pevač koji je briljirao na SMAK-ovom koncertu, 27-godišnji Valjevac raskošnog glasa, ima svoj tribjut bend, zarađuje za život fizikalisanjem, uz oca je zavoleo SMAK, a kada je sa njima stao na binu shvatio je da su mu se promenili prioriteti

Jovan Pantić dvadesetsedmogodišnji mladić raskošnog glasa, oduševio je publiku na đurđevdanskom Smakovom spektaklu u Kragujevcu. On je u žarištu Smakovih fanova, prošao inicijaciju pred najzahtevnijom publikom koja postoji i zasluženo dobio svaki aplauz. Ovaj Valjevac za Nova.rs otkriva prve utiske sa koncerta i opisuje kako je došlo do saradnje sa legendarnim Točkom.

‘‘Sve mi je i dalje kao san. Još uvek mi je nestvarno da sam na sceni bio sa svojim idolima i veličinama poput Točka i Kepe‘‘, kaže za Nova.rs doskoro potpuno nepoznati mladi pevač iz Valjeva.

Jovan Pantić na koncertu grupe SMAK Foto: Marina Pešić

Prema nezvaničnim procenama, u publici je bilo oko 30.000 ljudi, a Jovanov izlazak na scenu najavio je Radomir Mihajlović Točak, rečima ‘‘Borisa, večeras tumači Jovan Pantić‘‘.

Mesta za sujetu nije bilo, niti je mladi Jovan ‘‘zamena‘‘ za prazninu koju je svojim odlaskom ostavio Boris Aranđelović. Ceo koncert bio je posvećen neponovljivom Borisu.

U publici se čulo da ‘‘zvuči kao Boris‘‘, a i sam Točak je uoči koncerta, medijima rekao da Jovan peva ‘‘identično Borisu‘‘.

‘‘ Bilo je treme, jer sam prvi put video toliko ljudi u publici. Iskreno, to je velika odgovornost, nije lako pevati ono što je Boris pevao, pogotovo ne u Kragujevcu. Ali, krenuo je ‘Šumadijski bluz‘, publika me je prihvatila i onda je išlo sve kako treba‘‘, iskren je Jovan.

Dejan Najdanović Najda i Jovan Pantić na koncertu grupe SMAK Foto: Marina Pešić

Ovaj Valjevac, sa prijateljima je pre šest godina osnovao SMAK ‘‘tribjut‘‘ bend, sa kojim nastupa po klupskim svirkama i izvodi Smakovu muziku, ‘‘više onako, za svoju i za dušu publike‘‘, a ne za slavu i za zaradu.

Dodaje i da od nečega mora da se živi, pa radi fizičke i sezonske poslove po nekim firmama po Valjevu‘. Kaže da sa diplomom srednje muzičke škole na odseku za klasičnu gitaru, nikada nije našao stalno zaposlenje, pa je zvanično nezaposlen. Međutim, posle debitanstkog nastupa na velikoj sceni Jovanu su se sada promenili prioriteti i kaže da će muzikom početi ozbiljnije da se bavi.

‘‘Prijaju mi svi pozitivni komentari, ali ja moram da kažem da nisam zvanični pevač Smaka. Smak je jednostavno SMAK i meni je čast što su me pozvali da pevam sa njima. Nastaviću dalje da se muzički obrazujem i da razvijamo naš bend Mračni mol‘‘, priča Jovan, pevač ‘‘tribjut‘‘ benda koji je naziv dobio po SMAK-ovoj pesmi.

Ovaj talentovani mladić kaže da je njegova ljubav prema legendarnom bendu iz Kragujevca, počela još u ranom detinjstvu, uz oca, koji je kao veliki fan imao sve objavljene ploče i kasete.

„Ni u najluđim snovima nisam mogao da zamislim da ću jednog dana, sa njima biti na sceni. Ni sad ne mogu da poverujem da je sve ovo istina‘‘, još uvek pod utiscima priča Jovan.

Koncert grupe SMAK Foto: Lazar Novaković

Jovan se priseća da je prvi kontakt sa legendama iz Smaka ostvario pre pet godina, kada ga je basista Zoran Milanović, pozvao da sa svojim ‘‘tribjut‘‘ bendom peva na okupljanju članova Moto kluba ‘‘Smak‘‘. Posle toga usledio je poziv legendarnog gitarsiste Točka, koji mu je rekao ‘‘računaj na poziv, ako budemo imali neki koncert‘‘.

Od tada je prošlo skoro pet godina, a ‘‘poziv‘‘ se obistinio.

‘‘Točak me je pozvao 5. marta, dobro sam upamtio taj datum i pitao da li sam raspoložen ‘da malo radimo‘. Naravno da sam pristao, bilo je nestvarno. Odmah sledećeg vikenda smo imali prvu zajedničku probu i za dva meseca usledio je koncert. Ostvarenje sna‘‘, uzbuđeno priča Jovan, o kome u Kragujevcu ne prestaje da se priča kao o novoj zvezdi.

Bonus video: Koncert SMAK, Daire uživo iz Kragujevca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare