Radomir Mihajlović Točak, Izložba - 50 godina grupe Smak Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Retrospektivnom izložbom, gde su izložene lične stvari muzičara, prikazana su autentična svedočenja, novinski i publicistički radovi, ploče, singlice i fotografije odmotan je pedesetogošnji put ovog kultnog benda.‘‘Sve je bilo i može biti, jedino je SMAK neponovljiv‘‘, moto je izložbe, koja je otvorena u kragujevačkom Domu omladine. Smak će večeras održati veliki koncert u Kragujevcu, povodom gradske slave.

Retrospektivnoj izložbi ‘‘SMAK 50‘‘, prisustvovali su osnivači grupe i članovi originalne postavke benda, koji su se inače retko zajedno pojavljivali u javnosti, naročito posle 2015. godine i smrti pevača jedinstveno prepoznatljivog glasa Borisa Aranđelovića. Ovo okupljanje i obeležavanje jubileja, doživeli su emotivno, a izložbu i koncert posvetili su upravo Borisu. Legendarne hitove SMAK-a pevaće mladi Jovan Pantić, za koga, oni koji su ga čuli, kažu da peva gotovo identično kao Boris.

Na zidovima galerije Doma Omladine, u čijem podrumu su odstvirane prve numere i održane prve probe SMAK-a, odmotano je pola veka legendarnog sastava, dok su se u pozadini čule melodije Šumadijskog bluza, Daira, Profesora i drugih svevremenih pesama ovog sastava.

Izložba – 50 godina grupe Smak Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Svoj život na slikama, iz prvog reda, posmatrali su Radomir Mihajlović Točak (gitara), Slobodan Stefanovič Kepa (bubnjevi) i Zoran Milanović (bas gitara). Iako u godinama, ovi rokeri su ‘‘na starom mestu‘‘, danima su uvežbavali repertoar za koncert, a svojim prisustvom na izložbi, brojnim fanovima potvdili da su spremni da zasviraju s nekadašnjom strašću.

Zoran Milanović ispred svoje fotografije. Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Retrospektivna izložba sastoji se od istorijske građe benda, od samog nastanka, pa sve do velikog koncerta na Ušću 2015. godine, zatim ličnih stvari članova benda, autentičnih svedočenja, novinskih i publicističkih radova, članaka, ploča i singlova i brojnih fotografija iz različitih perioda stvaralaštva.

Bonu video: Koncert Nemanje Radulovića na Kolarcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar