Beogradski gudački koncert Foto:promo istorijski muzej srbije

Ciklus besplatnih onlajn koncerata klasične i popularne muzike "Muzikom kroz muzej" biće nastavljen sutra, kada će u Istorijskom muzeju Srbije sa početkom od 19 časova nastupiti "Beogradski gudački kvartet", saopšteno je iz ove institucije.

Koncert kamernog ansambla „Beogradski gudački kvartet“, koji čine Nevenka Tatić, violina, Vladimir Vasiljević, violina, Ivana Gladović-Erčić, viola i Dušan Stojanović, violončelo, moći će se da prati na Jutjub kanalu i Fejsbuk strani Istorijskog muzeja Srbije, precizira se u saopštenju.

Na programu će biti dela kompozitora Georga Fridriha Hendla, Aleksandra Borodina, Đuzepea Verdija, Dejana Despića, Bele Bartoka, Stivija Vondera i Astora Pijacole, a osobenost svih koncerta u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“, pa tako i ovog, jeste i izvođenje po jedne numere iznenađenja srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

S obzirom da se koncert održava na Savindan, numera iznenađenja će biti inspirisana praznikom posvećenim Svetom Savi.

Snimci koncerata kamernih ansambala „Duo perfetto“, „Duo moderato“ i „Damar“, kao i nastup saksofoniste Milana Savića uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena, koji su realizovani u prethodnom periodu, mogu još uvek da se pogledaju na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije.

Ova institucija će zbog aktuelne epidemiološke situacije u narednom periodu aktivnosti prevashodno usmeriti na organizovanje besplatnih onlajn sadržaja kao što su koncerti, predavanja i virtuelne ture kroz izložbe, dodaje se u saopštenju Istorijskog muzeja Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar