Vil Smit Will Smith
Vil Smit Foto:USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Prihvatam i poštujem odluku Akademije, izjavio je glumac Vil Smit nakon što mu je Američka akademija zabranila da u narednih deset godina prisustvuje dodeli Oskara.

Odbor Američke akademije za filmsku umetnost i nauku odlučio je noćas da glumcu Vilu Smitu, zbog incidenta na 94. dodeli Oskara, narednih deset godina zabrani dolazak na prestižnu ceremoniju, ali i na sve druge događaje u organizaciji ove institucije.

Odluku o zabrani obrazložili su time da je glumac, udarivši nasred scene Krisa Roka, „neprihvatljivim i štetnim ponašanjem ukaljao 94. dodelu Oskara“.

– Prihvatam i poštujem odluku Akademije – bilo je sve što je Smit imao da izjavi nakon što mu je sve do 8. aprila 2032. godine zabranjeno prisustvo svim događajima u organizaciji Akademije, kako lično, tako i virtuelno, preneo je „Dedlajn„.

Prethodno je Američka akademija saopštila da je Smit incidentom, koji je napravio 27. marta u losanđeleskom Dolbi teatru, kompromitovao prestižnu ceremoniju:

„Umesto da Oskar bude proslava brojnih pojedinaca u filmskoj zajednici koji su uradili neverovatan posao u prethodnoj godini, ostao je u senci užasnog ponašanja glumca na sceni. Akademija ovakvom odlukom želi da zaštiti sve glumce i goste ceremonije ubuduće, ali i da povrati poverenje javnosti u ovu instituciju. Nadamo se da će sada početi period zalečenja i obnove za sve aktere incidenta i one na koje je uticao“.

Bonus video: Vil Smit udara Krisa Roka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar