Prva proba predstave Pristanak, Atelje 212
Sa prve probe predstave "Pristanak" Foto: Atelje 212/Promo

U Ateljeu 212 je danas održana prva proba za predstavu "Pristanak" po drami Nine Rejn u režiji Nebojše Bradića, saopšteno je iz ovog teatra.

Radnja komada prati advokate, koji su istovremeno prijatelji, ali zauzimaju suprotstavljene strane u slučaju silovanja. Glavni svedok je žena-žrtva, čiji je život naizgled veoma daleko od njihovih. Međutim, turbulentna dinamika i turobnost njenog života neprimetno se preliva u odnose između rivala na poslu i prijatelja, njihove sudbine se zapliću i menjaju pod paljbom kompetitivnih verzije istine.

Napisan britkim jezikom, pametan i višeslojan komad Nine Rejn bavi se aktuelnim temama, posebno bliskim interpersonalnim odnosima koji se turbulentno prepliću i u profesionalnim i ličnim životima mladih ljudi koji su glavni akteri, istaknuto je u saopštenju.

U predstavi igraju Bojan Žirović, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Branislav Trifunović, Jovana Gavrilović, Jelena Stupljanin i Sofija Juričan. Komad je prevela Ivana Dimić, kostimograf je Marina Medenica, scenograf Marija Jevtić, a kompozitor Zoran Erić. Premijera je predviđena za oktobar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar