Odložen 44. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, Foto: Promo

Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, 44. po redu, koji je trebalo da bude održan od 13. do 17. avgusta, odložen je zbog aktuelne situacije sa koronavirusom, objavljeno je na sajtu Filmskog centra Srbije.

Uprava i savet Festivala doneli su odluku da odlože ovu tradicionalnu manifestaciju, imajuću u vidu razvoj situacije u zemlji i regionu.

„Nažalost, usled loše epidemiološke situacije i svakodnevnog porasta broja zaraženih infekcijom Kovid-19 prinuđeni smo na ovaj potez. U ovom trenutku je najbitnija odgovornost svih nas, kako bismo sprečili širenje oboljenja Kovid-19. i sačuvali zdravlje. O novom terminu održavanja 44. Festivala filmskog scenarija bićete blagovremeno obavešteni“, navedeno je u saopštenju Uprave Festivala.

Prethodno su odloženi filmski festivali u Sopotu, Nišu, na Paliću, dok organizacioni tim Međunarodnog festivala dokumentarnog filma „Beldoks“, planiranog od 3. do 10. septembra, traži lokacije na otvorenom za projekcije filmova i do kraja meseca će doneti odluku u kom formatu će festival biti održan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar