Foto: Promo/Arhipelag

Novi roman Saše Obradovića "Ocena dokaza" objavljen je u izdanju "Arhipelaga" u ediciji "Zlatno runo", saopšteno je iz ove izdavačke kuće.

Policijski inspektor Milan Ilić, koga kolege zovu Intelektualac zbog njegove strasti prema čitanju knjiga, kreće se poput nekog savremenog Don Кihota među istražiteljima i činjenicama nerešenih ubistava iz devedesetih godina. Rešen da rasvetli jedan ratni zločin iz devedesetih, Ilić se suočava sa slikom društva u kome je sve povezano a nekadašnji ratni preduzetnici postali su ugledni i uticajni građani – ovo je kratak siže romana „Ocena dokaza“ Saše Obradovića.

Delo je ispunjeno elementima krimića i parodije detektivskog romana, pun je napetosti i preokreta, ljubavnih afera…

– Živimo li u vremenu u kome zahtev za iznošenjem istine gubi svoju elementarnu socijalnu funkciju? Da li danas svaka strana laže iz nekog razloga ili je greška do nas koji sumnjamo u svakoga ko progovori? Može li se puna istina u današnjem društvu uopšte saznati? – pita Saša Obradović, dodajući da roman „Ocena dokaza“ ne ispunjava čitaoca blagim osmehom, niti sažaljenjem prema mukama smešnog „viteza“, već dovodi sve u sumnju, uključujući i poštenje istražitelja i pouzdanost pripovedača. 

Pripovedač i romansijer Saša Obradović rođen je u Valjevu 1968. godine. Zanimljivo je da je po vokaciji profesionalni diplomata i nekadašnji pravni zastupnik Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. Do sada je objavio knjige pripovedaka „Ulazak u zamak“ i „Izlazak iz zamka“, novelu „Drugi drugi svijet“, kao i romane „Mardijan je najzad mrtav“,“Vrt ljubavi“ i „Sestre Кaramazić“.

Od 2017. godine je ambasador Srbije u Finskoj.

Bonus video:

Zašto je važno da čitamo