E-Play na koncertu Foto: Marko Obradović Edge

Beogradski sastav "E- Play" objavio je prvi lajv spot u karijeri za pesmu "Srešćemo se neki drugi put". I dok je pesma snimljena uživo na Trnovfestu u Ljubljani, klip obuhvata video snimke sa dvadesetak festivala i Srbiji i regionu, saopštio je bend.

Sastav „E-Play“ nije slučajno odlučio da baš sada objavi ovakav video spot. U trenutku kada koncerata gotovo da i nema, i kada oni svima najviše nedostaju, svojoj publici omogućio je da vidi lajv video.

Spot je sniman u rasponu od godinu dana, precizirala je basistkinja i pevačica grupe „E-Play“ Maja Cvetković, dodavši da su imali sreće da za ovaj projekat dobiju finansijsku pomoć Sokoja zbog čega su uspeli da zabeleže veliki broj festivala na kojima su nastupali:

– Najveći broj kadrova snimljen je na našim najomiljenijim festivalima: beogradskom „Bir festu“, „Arsenalu“, „Sinema sitiju“ i „Rok vilidž festu“. Nismo znali da pravimo istorijsku zabelešku nečega što će biti stavljeno na pauzu. Zato smo i odlučili da, upravo sada, sa velikom nostalgijom pustimo ovaj spot uz poruku da se nadamo da ćemo se sresti i videti ponovo uživo – kaže Maja Cvetković.

Iako trenutno bend nije u mogućnosti da svira zbog složenih okolnosti, i dalje je veoma aktivan. Upravo ovaj beogradski sastav izabran je da predstavlja Srbiju na jednom od najvećih i najuticajnijih evropskih muzičkih festivala – „Eurosonic Noorderslag“ (ESNS).

Ovaj poznati holandski festival održaće se po prvi put narednog meseca u digitalnom formatu. Naime, čelnici Eurosonic Noorderslag najavili su digitalno izdanje od 13. do 16. januara, kako bi nastavili svoju misiju 35. godinu zaredom – a to je promocija nove evropske muzike. Ovogodišnji izvođači dolaze iz 28 evropskih zemalja, a žanrovi se kreću od rokenrola, popa i džeza do elektronske muzike i hip- hopa. A Srbiju će predstavljati beogradska grupa „E-Play“.

Podsetimo, ova beogradska grupa je koncertnu pauzu izazvanu pandemijom koronavirusa i restriktivnim merama, iskoristila za stvaranje atraktivnih muzičkih spotova sa poslednjeg, petog albuma „Sloboda“. Među njima video klip za naslovnu numeru „Sloboda“ sa glumicom Slobodom Mićalović u glavnoj ulozi, „Uzmi mi sve“, ali i neobičan video za numeru „Japan“, čime su praktično sve pesme sa albuma ekranizovane.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar