Foto:Promo/MCF MegaComFilm

Repertoar domaćeg onlajn bisokopa Moj OFF bogatiji je za nekoliko naslova: najnoviji film Roberta Redforda, dokumentarac o Igiju Popu u režiji Džima Džarmuša, englesku komediju "Plivati s muškarcima", kinesko ostvarenje "Jezero divljih gusaka" i norveški triler "Uteja - 22. jul".

Film „Starac s revolverom“ (The Old Man & the Gun) scenariste i reditelja Dejvida Louerija rađen je po istinitoj priči i govori o Forestu Takeru (Robert Redford), čoveku koji je sa svojih 70 godina pobegao iz zatvora San Kventin i nizom pljački zbunjivao vlasti a oduševljavao javnost.

Sem Redforda, u filmu igraju Kejsi Aflek, Sisi Spejsek, Deni Glover i Tom Vejts.

Engleska komedija „Plivati sa muškarcima“ (Swimming with Men) Olivera Parkera, prikazana na prošlogodišnjem festivalu Slobodna zona, prati Erika, sredovečnog računovođu u banci, pomalo razočaranog u sebe i sopstveni život. Uhvaćen u zamku krize srednjih godina, sebe doživljava kao neprivlačnog i dosadnog muškarca, i samo čeka trenutak kada će ga supruga Heder, uspešna političarka i poslanica lokalnog parlamenta, ostaviti.

Sin tinejdžer ga se stidi, dok lokalni političar pokušava da mu zavede ženu. Baš kada se čini da stvari ne mogu krenuti na gore, grupa sredovečnih gubitnika koji se bave muškim sinhronim plivanjem poziva ga da im se pridruži. U ovom filmu koji sa osmehom ruši klišee o „muškim“ i „ženskim“ sportovima glavnu ulogu igra Džim Karter, široj publici najpoznatiji po ulozi batlera Karsona u „Dauntonskoj opatiji“.

„Jezero divljih gusaka“ kineskog reditelja Diaoa Ji’nana bio je prošle godine u glavnom takmičarskom programu Kanskog festivala. To je priča o gangsteru u bekstvu koji rizikuje sve za svoju porodicu i ženu koju usput sreće.

Besplatni filmovi ove nedelje su „Uteja – 22. jul“ (u ponedeljak 1. juna) i „Gimme Danger“ (u četvrtak, 4.6).

Norveški film „Uteja – 22. jula“ Erika Popea,  bavi se terorističkim napadom Andersa Brejvika iz 2011. na ostrvu Uteja, u blizini Osla. Film je zasnovan na temeljnim istraživanjima i intervjuima koje je Pope uradio sa 20 mladih ljudi koji su preživeli taj dan na ostrvu.

Džim Džarmuš snimio je dokumentarac o Igiju Popu i bendu „The Stooges“ pod nazivom „Gimme Danger“.

Sve filmove možete pogledati na sajtu bioskopa Moj OFF.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar