Kezaja Džons Foto:Jean Baptiste Mondino

Kezaja Džons, poznati nigerijski bluz kantautor i gitarista zakazao je nove datume za nastup u Beogradu - 10. i 11. mart u klubu Bitefartcafe.

Harizmatični muzičar, rođen pod imenom Olufemi Saniaolu (53), svoj muzički stil opisuje kao „Blufank“, koji predstavlja fuziju sirovih elemenata bluz žanra i oštrih fanki ritmova.

Koliko god puta da slušate Kezaju nikada nećete slušati isti koncert. Upravo zato mnogi jedva čakaju ovog muzičkog revolucionara.

– Gitaru sviram kao udaraljke. To je bluz. To je fank. Ritmično. Afro – kaže Kezaja koji često ističe da su mu uzori Fela Kuti, Majls Dejvis i Džimi Hendriks.

Kezaja Džons Foto:Jean Baptiste Mondino

Njegov status kvalitetnog muzičara potvrđen je već prvim albumom „Blufunk Is a Fact“ sa koga se izdvojio hit „Rhythm Is Love“. Publika širom sveta danas uživa u njegovim nastupima i brojnim hitovima među kojima su „Beautiful Emilie“, „Million Miles From Home“, „My Kinda Girl“.

Koncert organizuje Centar beogradskih festivala (CEBEF) u okviru muzičkog serijala Musicology Sessions. Ulaznice koje su kupljene za prošlogodišnji koncert Kezaje Džonsa (23. septembar 2021) a koji nije održan, važiće za njegov nastup 10. marta.

Bonus video: Koncert Radeta Šerbedžije  

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar