Marko Živić Foto:Zoran Lončarević

Кruševačko pozorište dobiće novu pozornicu pod nazivom "Mala noćna scena", koja će nositi naziv po prerano preminulom glumcu Marku Živiću, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja koje je za adaptaciju ovog prostora izdvojilo milion dinara.

Scena će se nalaziti u podrumskom delu gradskog teatra i obeležiće sve ono što je Živić najviše voleo. Navodi se da je ovo način da se Кruševačko pozorište oduži glumcu, koji je svoje prve profesionalne korake načinio upravo u ovom teatru.

Marko Živić rođen je u Kruševcu 1972. godine. Završio je glumu 1995. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Bio je član ansambla Beogradskog dramskog pozorišta gde je igrao u hit predstavama „Kad su cvetale tikve“, „Ne igraj na Engleze“, „Sviraj to ponovo Sem“, „Let iznad kukavičjeg gnezda“, „Delirijum tremens“… Igrao je u Pozorištu na Terazima i drugim teatrima.

Pamtiće se po ulogama u serijama i filmovima „Hotel sa 7 zvezdica“, „Ljubav, navika, panika“, „Pozorište u kući“, „Premijer“, „Montevideo Bog te video“, „Senke nad Balkanom“, „Žigosani u reketu“. Vodio je emisiju „Marko Živić šou“ na TV Foks, kviz za srednjoškolce „Zdravo Evropo“ i šou „Luda noć“ na RTS.

Preminuo je od posledica zaraze koronavirusom 14. oktobra 2021. godine.

Bonus video: Bjelin potresan govor na sahrani Marka Živića 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar