Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

Srpski glumac Marko Živić danas je izgubio bitku sa koronavirusom u 50. godini života. Tokom svoje karijere ostvario je brojne zapažene uloge u domaćim filmovima, serijama, ali i pozorišnim predstavama.

Marko Živić rođen je 4.aprila 1972. godine u Kruševcu, a završio je Akademiju primenjenih umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića, navodi BDP.

Živić je bio u stalnoj glumačkoj postavi u Pozorištu na Terazijama, ali i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta gde je igrao u predstavama „Kad su cvetale tikve“, „Ne igraj na Engleze“, „Sviraj to ponovo“, „Sem“, „Let iznad kukavičjeg gnezda“, „Delirijum tremens“, a igrao je i u drugim pozorištima.

Pored pozorišta, Živić je ostvario zapažene uloge u domaćim filmovima i serijama. Pamtićemo ga po ulozi Rođinog šefa u „Pozorištu u kući“,  Đokića iz „Premijera“, Isaka iz „Montevideo Bog te video“ i „Na putu ta Montevideo“, Trnavca iz „Senki nad Balkanom“. Živića ćemo pamtiti i po ulozi Lasloa u „Žigosani u reketu“, Malog Mite u „Hotel sa 7 zvezdica“, Lepog Lukića u „Folku“, Fanđe u „Beogradskom fantomu“ i drugim.

Pored toga, davao je glas tajnom agentu Iziju, medvedu Baluu u srpskoj verziji „Knjige o džungli 2“, Nim Galuu u sinhroniziranom filmu „Epik“, Rafaelu u filmovima „Rio“ i „Rio 2“, Miru u filmu „Artur i Minimoji“ i mišu Mortonu u sinhronizovanoj verziji „Hortona“.

Živić je dobitnik mnogih nagrada, a tokom svoje karijere se ostvario i kao televizijski voditelj.

Bonus video – Poznati koji su izgubili bitku sa kovidom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)