Bojan Slačala, Artan Lili, Exit festival Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Od prvih rifova bend Artan Lili je na Fusion stejdžu prikupio fanove koji su od početka do kraja koncerta pevali u glas s njima svaku pesmu.

Ekipa Nove.rs imala je prilike da pre nego što su stupili na scenu razgovara sa frontmenom Bojanom Slačalom, koji nije krio uzbuđenje pred sam nastup.

PROČITAJTE JOŠ:

„Uvek je veliko zadovoljstvo izaći na binu Exita. Uvek se osećam kao da smo naši, tu smo deceniju i ovaj festival je postao deo nas. Uglavnom ovde radimo, ali kad ne radimo – onda se sladimo“, iskren je Slačala.

Prisetio se I prvog, “nultog” Exita, koji je, kako ističe, “iako bio pomoću štapa i kanapa” doneo u Srbiju nešto neverovatno.

„Sada je već to postao poseban sentiment. Exit šalje poruke slobode, ljubavi, zajedništva… Ja jesam tvrdi dark industrijalac, ali volim taj sentiment hipi fazona“, rekao je frontmen Artan Lilija.

Bojan Slačala, Artan Lili, Exit festival Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Artan Lili nedavno je objavio pesmu “Geler” koju su uradili sa Đusom.

„Važan nam je bio taj antiratni naboj. Želeli smo da pošaljemo poruku da je važno da se širi ljubav, i kako uvek oni najslabiji prvi naje*u i da o tome niko ne vodi računa“, rekao je Slačala.

Pre “Gelera” sa Canetom iz Partibrejkersa su objavili pesmu “Rokenrol posle rokenrola”, pa se postavlja pitanje – šta je “posle”?

„To je sve ovo. Ti i ja pričamo, ti snimaš, mi nastupamo, ti presnosiš… I to je ono što je najvažnije. Radimo ono što volimo. I uvek bez kompromisa. Borim se za kulturu i umetnost i ne libim se da to kažem. Znaš, uvek je bila frka i uvek će biti, a mi smo tu da ljudima olakšamo i kroz našu muziku da ukažemo ljudima da je mir uvek najvažniji“, kaže Slačala.

Koncert benda Artan Lili, Exit festival 2022 Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Ističe pak, da ne veruje da rokenrol može nešto drastično da promeni.

Svojom muzikom uvek možeš malo da utičeš na ljude da ih ohrabriš ali to je sve. Mislim ako Hendriks, Dilan, Lenon, Džeger, nisu uspeli da zaustave rat u Vijetnamu ne možemo ni mi tek ništa ali možemo da pomognemo“, zaključuje Bojan Slačala uz obećanje da će na Exitu napraviti odličnu žurku što su i dokazali svojom svirkom na Fusion stejdžu.

Koncert benda Artan Lili, Exit festival 2022 Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

BONUS VIDEO: Prvi deo ceremonije otvaranja Exita pušteno 22 goluba za 22. Exit

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.