Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Beograd je konačno dočekao Andrea Bočelija! Čuveni tenor nastupao je večeras na festivalu "Belgrade River Fest" priređujući muzički događaj svetskih razmera u našoj prestonici.

Koncert je e održan na platou Geozavoda, na obali reke Save, u koncertnoj dvorani na otvorenom, postavljenoj samo za ovu priliku. Na prostoru nadomak reke, koji je oivičen Hercegovačkom ulicom i Sava Promenadom, odmah iza zgrade Geozavoda, pozicionirana je koncertna dvorana koja prima samo 3.500 posetilaca.

Publika na koncert stizala je crvenim tepihom dugim nekoliko desetina metara, a tri ulaza u posebno uređen festivalski prostor nalazila su se u Hercegovačkoj ulici.

Već od 20 časova pristizali su: Tijana Bogićević, Anđelka Prpić sa sinom, Svetislav Bule Goncić, Aleksandar Đaja, Goca Tržan, Zorana Mihajlović sa suprugom Vladimirom, Irena Vujović, Ivica Dačić sa suprugom, Tijana i Slaviša Čurović, Tamara Paunović, Tamara Vučić, Duška Vučinić, Sandra Perović, Ivan Bosiljčić, Miloš Biković, Olivera Kovačević, Nenad Okanović sa suprugom, Tamara Kalinić, Jelisaveta Orašanin, Stevan Anđelković sa devojkom.

Eksluzivnost lokacije dodatno ističe i posebno osmišljen ambijent koncertne dvorane, koju, osim crvenog tepiha i sedeće platforme koja nudi VIP ugođaj svim posetiocima, krasi i posebna svetlosna dekoracija. Kompletan zvučni sistem stigao je iz inostranstva po rider listi Andree Bočelija.

Karte za ovaj događaj koji Beograd smešta na muzičku mapu sveta, kretale su se od 12.900 do čak 36.900 za najbliža mesta.

Kada su se zvanice smestile, čast da otvori veče imao je orkestar RTS, pod dirigentskom palicom Marčela Rote. Kada je na binu kročio maestro Bočeli, nastao je muk i čarolija je počela.

Andrea Bočeli je u Beograd stigao nakon devet godina, spreman da i ovoga puta napravi najkvalitetniji muzički spektakl, kada je u pitanju spoj klasične i pop muzike.

Prva arija bila je „La mia letizia infonfere“, a odmah zatim usledila je čuvena „La donna e mobile“ iz Rigoleta. Publika je uživala u glasu najvoljenijeg tenora na svetu.

„Scenu prepuštam mojoj divnoj prijateljici, divnom sopranu i heroju Kristini Pasarou koja je pre dva dana imala nesreću izvodeći Betovena i jedva hoda, ali je ipak odlučila da nam se pridruži i peva sa nama“, rekao je Andrea.

Beograd se večeras upisao na mapu svetskih metropola, a njegova publika pamtiće ovo magično veče po glasu najvoljenijeg svetskog tenora Andree Bočelija.

Ko je sve došao na koncert možete pogledati u galeriji ispod:

Ivan Bosiljčić na koncertu Bočelija Ivan Bosiljčić na koncertu Bočelija
Goca Tržan na koncertu Bočelija Goca Tržan na koncertu Bočelija
Tijana Bogićević na koncertu Bočelija Tijana Bogićević na koncertu Bočelija

Bonus video: Plasido Domingo na Tašu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare