Foto: EPA-EFE/Szilard Koszticsak

Čuveni tenor Andrea Bočeli i fado diva Mariza nastupaće 22. i 23. jula na festivalu "Belgrade River Fest" što će biti prava muzička poslastica za Beograđane. Karte za Bočelija kreću se od 12.900 do čak 36.900 dinara.

Koncerti će se održati na platou Geozavoda, na obali reke Save, u koncertnoj dvorani na otvorenom, izgrađenoj samo za ovu priliku. Na prostoru nadomak reke, koji je oivičen Hercegovačkom ulicom i Sava Promenadom, odmah iza zgrade Geozavoda, biće pozicionirana koncertna dvorana koja će primiti 3.500 posetilaca.

Publika će na koncert stizati crvenim tepihom dugim nekoliko desetina metara, a tri ulaza u posebno uređen festivalski prostor biće pozicionirani u Hercegovačkoj ulici.

Eksluzivnost lokacije dodatno će istaći i posebno osmišljen ambijent koncertne dvorane, koju će, osim crvenog tepiha i sedeće platforme koja nudi VIP ugođaj svim posetiocima, krasiti i posebna svetlosna dekoracija.

Produkcijski nivo događaja biće na najvišem nivou, kako organuzatori najavljuju, a kompletan zvučni sistem stiže iz inostranstva po rider listi Andree Bočelija.

Karte za Bočelija kreću se od 12.900 do čak 36.900, a za Marizu od 3.900 do 8.900. Oba koncerta su skoro rasprodata.

Inače, ulaznice za Bočelijeve koncerte po svetu kreću se od minimum 200 evra, do čak 5.000 evra koliko koštaju najbliža mesta na predstojećem nastupu u Italiji. U Londonu su recimo najskuplje 1.500 evra, dok su u Ljubljani 1000 evra.

Prepoznat širom sveta kao najvoljeniji tenor, sa preko devedeset miliona prodatih nosača zvuka, svakim novim nastupom pomera granice svetske muzičke scene.

Nedavno je nastupio na proslavi sedamdesetogodišnjice vladavine kraljice Elizabete u Londonu, a tokom karijere pevao je pred četiri američka predsednika, tri pape, pred brojnim premijerima i na najznačajnijijm sportskim i kulturnim manifestacijama širom sveta.
Bočeli je ušao u istoriju koncertom održanim na Uskrs 2020. godine u praznoj Milanskoj katedrali, za vreme pandemije, jer je to bio najveći klasični koncert uživo, sa višemilionskim pregledima širom sveta.

Andrea Bočeli u Beograd stiže posle devet godina, spreman da i ovoga puta napravi najkvalitetniji muzički spektakl, kada je u pitanju spoj klasične i pop muzike.

Nastupiće u pratnji 80 muzičara na sceni, koncertom će dirigovati Marčelo Rota, a kao gosti nastupiće i sopran Kristina Pasaroju i violinistkinja Anastasija Petrišak. Slavnom tenoru gošća će biti i Jelena Tomašević.

Drugo veče festivala biće koncert Marize. Fado diva je nastupe u Beogradu rasprodala već šest puta, a ovoga puta stiže u prestonicu Srbije sa željom da priredi koncertni spektakl, poput onih koje je već imala u Rojal Albert Holu u Londonu ili Operi u Sidneju. U pratnji svojih muzičara, na velikoj sceni na obali reke Save, pod otvorenim nebom, Mariza će publiku uvesti u magični svet fadoa, za koji kaže da je “muzika duše”.

Ova muzička zvezda posebnu ljubav i pažnju srpske publike dobila je kada je 2014. godine zaustavila aktuelnu turneju kako bi učestovala u humanitarnom koncertu za pomoć poplavljenim područjima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Tada je rekla da je „muzika most između kultura, i da ona nema jezik“, što se potvrđuje prilikom svakog njenog koncerta gde publika iznova biva opčinjena glasom i ritmom tradicionalne muzike Portugala.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare