Mariza
Mariza Foto: SIPA / Sipa Press / Profimedia

Nakon što će Belgrade River Fest 22. jula otvoriti najvoljeniji tenor sveta Andrea Bočeli, na platou Geozavoda - jedinstvenoj koncertnoj dvorani na otvorenom, 23. jula nastupiće i Mariza, planetarno popularna umetnica iz Portugala.

Mariza je koncerte u Beogradu rasprodala već šest puta, a ovoga puta stiže u prestonicu Srbije sa iskrenim oduševljenjem i željom da zajedno sa organizatorima Belgrade River Fest-a priredi koncertni spektakl za pamćenje, poput onih koje je već imala u Royal Albert Hall-u u Londonu ili Operi u Sidneju.

Mariza
Mariza Foto: SIPA / Sipa Press / Profimedia

U pratnji svojih muzičara, na velikoj sceni na obali reke Save, pod otvorenim nebom, Mariza će publiku uvesti u magični svet fadoa, za koji se kaže da je „muzika duše“. Ova muzička zvezda posebnu ljubav i pažnju srpske publike dobila je kada je 2014. godine zaustavila aktuelnu turneju kako bi učestovala u humanitarnom koncertu za pomoć poplavljenim područjima u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Tada je rekla da je „muzika most između kultura, i da ona nema jezik“, što se potvrđuje prilikom svakog njenog koncerta gde publika iznova biva opčinjena glasom i ritmom tradicionalne muzike Portugala.

Bonus video: Plasido Domingo na Tašu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar