Foto: Muzej grada Beograda

U okviru 31. Beogradskog letnjeg festivala BELEF Muzej grada Beograda, od 30. juna do 2. jula, od 20 časova do ponoći, organizuje Noć legata.

Muzej grada Beograda otvoriće svoja vrata i omogućiti posetiocima šetnju kroz legate Ive Andrića, Кonak kneginje Ljubice, Zavičajni muzej Žarkova i Zavičajni muzej u Zemunu. U legatima je organizovan i muzički program kao i autorska vođenja kroz izložbe.

Foto: Muzej grada Beograda

Spomen-muzej Ive Andrića otvora svoja vrata tokom Noći legata od 20 časova do ponoći, a posetioci mogu da pogledaju postavku koja hronološki prati život i stvaralaštvo laureata Nobelove nagrade. Zastupljen je originalan muzejski materijal iz Legata Ive Andrića, fotografije, dokumenta, umetnički i lični predmeti, knjige i časopisi, odlikovanja.

Tokom trajanja manifestacije „Noć legata“ u Кonaku kneginje Ljubice može da se pogleda predstava „Na kafi kod kneginje Ljubice“ (30. juna), izložba „Iskorak ka modernosti – secesija u arhitekturi Beograda“ u Sali pod svodovima, kada će 2. jula svirati Beogradski gudački kvartet, a organizovano je I stručno vođenje kroz izložbu. Ulaz je besplatan.

Foto: Muzej grada Beograda

Takođe, tokom “Noći legata” posetioci će imati još jednu priliku da pogledaju izložbu „Novi život stvari – konzervacija i restauracija arheoloških predmeta za novu stalnu postavku Muzeja grada Beograda“. Zavičajni muzej u Žarkovu će raditi od 20 časova do ponoći.

Foto: Muzej grada Beograda

Spiritina kuća u kojoj je smešten Zavičajni muzej Zemuna otvariće svoja vrata za posetioce tokom Noći legata od 20 časova do ponoći. Posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu „Beta Vukanović – Кlasik moderne“, a izložba će biti oplemenjena koncertom klasične muzike koju će izvoditi pijanistkinja Кatarina Ranković.

Bonus video: Vjera Mujović – Poziv na ples male crne haljine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar