Nenad Vasilić u Beču; Foto: Igor Ripak/Beogradski jazz festival/Promo

Novi album džez kontrabasiste i kompozitora Nenada Vasilića objavljen je nedavno u Srbiji. Prvih 20 godina karijere ovaj umetnik obeležava kompilacijom “Volume 1”, u izdanju PGP RTS-a.

Ovo je tek drugi Vasilićev album za naše tržište. U Evropi je do sada snimio 12 izdanja.

Na albumu „Volume 1“ nalaze se odabrane numere sa pomenutih albuma objavljenih u Evropi, koji su tokom prethodne dve decenije snimljeni u različitim džez sastavima.

“Treba biti muzičar od formata pa iz klasičnih pesama izvući nova sazvučja i postići takvu snagu kako to za rukom polazi Nenadu”, rekao je o albumu Predrag Peca Popović.

Džez kritičar Nenad Georgievski (All About Jazz) istakao je da “u pravim rukama ovaj divni instrument može postići mnogo toga, poput melodije, ritma, zvučnih pejzaža i širokog spektra emocija. Vasilić svira tako ubedljivo i sa toliko talenta, da često zvuči kao ceo orkestar!”

Nenad Vasilić više od dve decenije živi u Beču, a muziku koju stvara uspešno izvodi širom Evrope.

Publika u Srbiji poslednji put je imala priliku da ga sluša uživo na otvaranju Beogradskog džez festivala u decembru 2020.

U narednom periodu, sa povratkom koncertnih aktivnosti, očekuju nas i novi nastupi ovog umetnika, poručuju iz njegovog tima.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar