Janko Baljak, Suzana Vasiljević i Nebojša Romčević Foto: Ivan Dinić/Nova S, Vesna Lalić/Nova.rs

Razumem postupak Janka Baljka i verovatno bih slično reagovao, kaže za Nova.rs profesor FDU Nebojša Romčević reagujući na ostavke koje je danas podneo njegov kolega.

Scenarista Nebojša Romčević kazao je povodom odluke reditelja Janka Baljka da više ne bude član Senata Univerziteta umetnosti, kao i da podnese ostavku na mestu člana Umetničkog veća FDU, da je taj potez „jedan od načina“.

– Mora da se reaguje na ovaj ili onaj način. Lično nisam ni u jednom veću, ali razumem takav postupak i verovatno bih slično reagovao. Ne znam šta stoji iza svega ovoga, ali dobra namera nikada nije – kazao je Romčević.

Podsetimo, reditelj Janko Baljak saopštio je da više nije član Senata Univerziteta umetnosti, a podneo je i ostavku na mesto člana Umetničkog veća FDU. Kako je objavio na svojoj Fejsbuk stranici, razlog je vest da je savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević postavljena na mesto članice Saveta FDU.

„Nakon neverovatne vesti da je Suzanu Vasiljević Vlada Republike Srbije postavila na mesto članice Saveta FDU podnosim ostavku na sva mesta u telima gde sam kao profesor FDU angažovan. Nisam više član Senata Univerziteta umetnosti. Podnosim ostavku i na mesto člana Umetničkog veća FDU. Ne mogu da prihvatim ideju da budem u nekom od ovih tela u trenutku u kome medijska savetnica Aleksandra Vučića odlučuje o bilo čemu što se tiče mog Fakulteta“, napisao je između ostalog Baljak.

I vanredni profesor FDU Aleksandar S. Janković rekao je za Nova. rs da je njegov komentar verovatno isti kao i većine njegovih kolega i da podržava odluku Janka Baljka.

Bonus video:

Janko Baljak o tenzijama uoči novih blokada šansama opozicije na izborima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare