Foto: Promo/Beogradski festival igre

Nastup grupe Senjor Serana iz Barselone, planiran za sutra uveče u okviru Beogradskog festivala igre, odložen je zbog bolesti izvođača za 7. oktobar, saopštili su organizatori.

– Tužni smo što smo morali da odložimo nastup jer je kod jednog od naših glavnih igrača dobio pozitivan rezultat na testiranju na koronavirus, pa nismo mogli da doputujemo u Beograd. Ali vremena su takva, nismo tu mogli ništa i morali smo da odložimo nastup za oktobar. Hvala organizatorima na razumevanju – rekao je Pau Palasios, koreograf trupe Senjor Serana iz Barselone, uključujući se danas onlajn na pres konferenciju u Nacionalnoj fondaciji za igru.

On je dodao da su odmah uspeli da se se dogovore sa organizatorima oko novog termina, 7. oktobra ove godine u okviru jesenjeg dela 18. izdanja Beogradskog festivala igre.

– Naš komad „Kraljevina“ različit je od prethodnog koji smo predstavili beogradskoj publici pre nekoliko godina u Pozorištu na Terazijama. „Kraljevina“ je društveno-politički komad i odnosi se na globalnu društvenu krizu, a sada je još aktuelnija jer, na neki način, govori i o pandemiji koju proživljavamo. Brzo smo se dočekali na noge i dogovorili se za novi datum za predstavu. Hvala organizatorima, jer je situacija jeziva i posebno je kritična kada su u pitanju scenske i izvođačke umetnosti. Pozorišta su uglavnom svuda zatvorena, u Španiji nekim čudom rade, a održavanje Beogradskog festivala igre je omogućeno zahvaljujući veoma jasnom stavu da on bude održan i u ovim uslovima i na tome čestitam organizatorima – kazao je Palasios.

Publika Beogradskog festivala igre će moći da vidi nastup kompanije Malpaso iz Havane večeras od 19.30 sati na sceni Ateljea 212, 5. aprila od 20 sati u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a dva dana kasnije u isto vreme i u Kulturnom centru u Gornjem Milanovcu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar