"Tenet" Kristofera Nolana, Foto:Promo/IMDb

Bili spremni ili ne, "Tenet" stiže. Reč je o dugo očekivanom špijunskom trileru Kristofera Nolana, sa Dejvidom Vošingtonom i Robertom Patinsonom u ulogama tajnih agenata u misiji sprečavanja Trećeg svetskog rata u kojoj je vreme savitljiv pojam.

Čitava filmska industrija netremice prati svaki potez studija „Vorner braders“ u vezi sa promocijom i premijerom ovog filma, jer bi on mogao biti prvi holivudski blokbaster koji će ući u bioskope, kada se ponovo otvore.
Ričard Gelfond iz „Imaksa“ rekao je da niko ne radi toliko revnosno kao Nolan da vrati publiku što pre u bioskope, u bezbednim uslovima, i da pusti film sredinom jula.

I dok se detaljan zaplet „Teneta“ čuva u tajnosti, ono što je poznato jeste da je reč o najvećem (najskupljem) Nolanovom filmu do sada, snimanom u sedam zemalja. Uz budžet od 200 miliona dolara to je ujedno i jedan od najskupljih originalnih filmova u istoriji.

– Radnja počinje kao da je klasičan špijunski film, ali odatle idemo u više smerova, prolazimo kroz nekoliko različitih žanrova na, nadam se, jedan uzbudljiv i svež način. Nema sumnje da je ovo moj najambiciozniji film do sada – rekao je Nolan, reditelj trilogije „Betmen“ sa Kristijanom Bejlom i filmova „Međuzvezdani“, „Denkerek“, „Memento“, „Nesanica“, „Početak“…

Patinson je nedavno izjavio za GQ da je film „ludilo“, uporedivši svaku akcionu scenu u ovom filmu sa tradicionalnom završnom akcionom u „običnom“ filmu. On je dodao da čak nije ni sugran da li je dobro razumeo film, ali Nolan je to razjasnio tvrdnjom da svako ko bude gledao „Tenet“ treba da izađe iz bioskopske sale sa pitanjima i dvosmislenostima.

Iako su u nedavno puštenom prvom zvaničnom trejleru „grumeni informacije i mrvice podataka“ o zapletu, kako je to rekao Dejvid Vošington, bio je iznenađen da je Nolan i toliko otkrio.

Sem Patinsona i Vošingtona u filmu igraju i Elizabet Debiki, Aron Tejlor-Džonson, Kenet Brana, Majkl Kejn i ostali.

Iako u trejleru ne piše kada je tačno planirana premijera, na kraju je optimistična poruka: „Stiže u bioskope“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare