Foto:Promo

Premijera nastavka jednog od najgledanijih filmova u istoriji svetske kinematografije - "Avatar: Put vode", biće održana u sredu 14. decembra u 20 časova u Velikoj sali mts Dvorane.

Trinaest godina je prošlo od kako je Džejms Kameron „uvukao“ svetsku publiku, impresioniranu tada najnovijom 3D tehnologijom, u unutrašnjost sveta daleke planete Pandore, ponovo nas sada lansirajući u orbitu i ka priželjkivanoj premijeri naučnofantastičnog ostvarenja.

Nakon strpljivog čekanja i iščekivanja nastavka Kameronovog naslova, prvobitna publika je tokom poslednje dekade odrasla i sazrela, a u međuvremenu su se pojavili i neki novi, mlađi fanovi. U skladu sa tim, prema zamisli kreatora filma evuluirali su i sami likovi iz predstojećeg naslova ponovo predvođeni glumcima Semom Vortingtonom i Zoi Saldanom.

Foto:Promo

„Avatar: put vode“ prikazuje porodicu Sali, koju uz Džejka i Nejtiri čine i njihova deca, prati nevolje sa kojima se oni susreću i puteve kojima prolaze kako bi sačuvali jedni druge, osvrće se na bitke koje vode u nadi kako bi preživeli i na tragedije koje su ih zadesile.

Kameron je u jednom od intervjua istakao da film uranja dublje u dinamiku roditeljskih odnosa između Džejka i Neitiri i njihovih naslednika, jer neobični par iz prvog dela filma „Avatar“ sada je formirao porodicu i postao roditelj nekoliko dece, usvojenih i bioloških.

Ideja je bila, kako se navodi, da novo naučno-fantastčno ostvarenje prikaže neodoljivu, poznatu priču, ovaj put baziranu na emocijama:

Foto:Promo

– Rekao bih da je u novom filmu više naglasak na likovima, više na priči, na odnosima i više na emocijama. Nismo toliko vremene posvetili odnosima i emocijama u prvom, kao sada. Film duže traje jer ima i više likova kojima smo se posvetili – istakao je Kameron.

Novi film inspirisan je režiserovom fasinacijom okeanima, a kako i sam naslov nagoveštava „Avatar: put vode“ većinski je sniman pod vodom, za čije potrebe je koriščen veliki broj kamera, sa specifičnom, unapređenom tehnologijom.

Kako bi što prirodnije izvela svoje uloge u takvom podvodnom prostoru, glumačka ekipa koja uključuje i slavnu Sigurni Viver, dobitnicu nagrade BAFTA, kao i voljenu Kejt Vinslet koja se pridružila postojećoj Avatar ekipi, prošla je obuku ronjenja kako bi uspela da na nekoliko minuta „diše“ pod vodom.

Bonus video: Vanja Nenadić i Sandra Mitrović: Smrzavanje na snimaju filma se isplatilo!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar