Brodvej, Njujork, Foto: EPA-EFE/Peter Foley

Pozorišta na njujorškom Brodveju ostaće zatvorena zbog pandemije koronavirusa do septembra i još nije određen datum za ponovno otvaranje, saopštilo je profesionalno udruženje Brodvej liga (Broadway League).

Sve predstave u kvartu oko čuvenog Tajms skvera prekinute su, kako podseća agencija Beta, 12. marta, kada je guverner Njujorka zabranio okupljanja.

Nikada taj čuveni njujorški pozorišni kvart nije tako dugo bio zatvoren od kada je nastao krajem 19. veka.

Sa svakom nedeljom neigranja, kako piše AFP, Brodvej gubi 33 miliona dolara prihoda na blagajnama.

Iako još uvek nije određeno kada bi pozorišta mogla da budu otvorena, u saopštenju Brodvej lige kao datum početka refundiranja ili zamene ulaznica pominje se 6. septembar.

Odluka da Brodvej ostane zatvoren do septembra ne iznanađuje, s obzirom da je Njujork i dalje u Americi epicentar epidemije koronavirusa koji dnevno odnese 150 života.

Brodvej ostaje zatvoren do septembra, Foto: Bryan Smith / Zuma Press / Profimedia

– Iako bismo voleli što pre da Brodvej oživi, moramo prvo da osiguramo zdravlje i dobrobit svih koji dolaze u pozorište, kako onih ispred, tako i iza zavese – rekla je predsednica Brodvej lige Šarlota Sent Martin.

U trenutku kada su prekinute predstave na repertoaru Brodveja bio je 31 komad, a osam je bilo u pripremi za proleće.

Dve produkcije, „Hangman“ i „Ko se boji Vidžinije Vulf“, definitivno su otkazane, dok je komad „Plaza Suite“, sa Metjuom Broderikom i Sarom Džesikom Parker, pomeren za narednu godinu.

Trebalo je da bude premijerno izveden 13. marta, a novi datum je 19. mart 2021. godine.

Sent Martin je rekla da radi sa profesionalnim sindikatima Brodveja, političkim i sanitarnim vlastima na tome da utvrde najsigurniji način da pozorišta ponovo otvore svoja vrata, međutim neki profesionalci već predviđaju da će prekid trajati do 2021.

Brodvej ostaje zatvoren do septembra, Foto: Bryan Smith / Zuma Press / Profimedia

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar