Ana Radošević, Ana Pavlović i Milana Foto: Promo/Art box

Učenice baletske škole Lujo Davičo Milana Vujović (16) i Ana Radošević (14) osvojile su treće mesto za solo nastup na 10. međunarodnom takmičenju u Kijevu "MYSL-Potok", u velikoj konkurenciji ruskih i ukrajinskih škola baleta.

Presrećne smo, ali uopšte nismo verovale da možemo da osvojimo nagrade u takvoj konkurenciji.  Nismo očekivale ovoliki uspeh, ali smo se jako trudile i to se isplatilo. Ova međunarodna priznanja su za nas velika motivacija“, prva je reakcija mladih laureatkinja Milane i Ane nakon osvojenih priznanja.

Srpski balet zabeležio je još jedan uspeh, jer je naša priznata umetnica, primabalerina Ana Pavlović bila članica žirija kojim je predsedavao Sergej Bondur, baletmajstor i zaslužni umetnik Ukrajine, saopštila je organizacija „Art box“.

Bondur je inače dugogodišnji saradnik i gost baleta Narodnog Pozorišta u Beogradu, a uprkos velikim obavezama prihvatio je da počev od 22. juna održi petodnevni master klas učenicima baletskih škola, u organizaciji Fondacije Art produkcija i Škole baleta „Dance Plus“. 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare