Foto: Promo

Na 19. Festivalu evropskog filma u Sevilji Nikola Spasić je sa filmom „Kristina” osvojio nagradu za najboljeg reditelja prvog ili drugog filma. Domaća publika će ovo ostvarenje moći premijerno da pogleda na Festivalu autorskog filma.

Svetsku premijeru film “Kristina“ je imao na čuvenom festivalu FID u Marseju u julu ove godine na kom je osvojio Grand Prix. U Sevilji se takmičio u selekciji Novi Talas, a u konkurenciji za ovu nagradu bili su prvi i drugi filmovi reditelja iz svih takmičarskih selekcija. Ovaj festival je jedan je od najcenjenijih u Španiji kao i u Evropi poznat je po tome što se na njemu svake godine objavljuju nominacije za EFA nagradu, poznatu i kao evropski Oskar.

Film „Kristina“ je zasnovan na stvarnoj ličnosti koja u filmu glumi samu sebe a sinopsis nam otkriva da je Kristina transrodna seks radnica koja živi sa mačkom, sakuplja antikvitete i odlazi na seanse nehipnotičke regresije.

Posle jedne seanse, upoznaje Marka i u tom trenutku se rađa platonska ljubav između ovo dvoje ljudi čiji slučajni susreti tek predstoje.

Glavnu ulogu u filmu tumači Kristina Milosavljević, scenaristkinja je Milanka Gvoić a direktor fotografije Igor Lazić. Film je producirala produkcijska kuća Rezon iz Novog Sada a distributer filma je kompanija Reason8 iz Londona.

Filmu „Kristina“ krajem novembra predstoje italijanska premijera u glavnom takmičarskom programu Torino Film Festivala i nacionalna premijera 26. novembra na Festivalu autorskog filma u Beogradu u programu Hrabri Balkan.

Foto: Promo

Odmah zatim, početkom decembra, sledi drugo prikazivanje u Španiji, na Lanzarote Film Festivalu, na Kanarskim ostrvima, kao i projekcije na zatvaranju festivala Merlinka u Beogradu i Novom Sadu, kao i projekcije na otvaranju Euro In Festivala u sklopu programa koji predstavlja Filmski Front.

Bonus video: Meds Mikelsen sa fanovima u Sarajevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar