Miodrag Miki Krstovic
Miodrag Miki Krstović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Miodrag Miki Krstović, jednoglasnom odlukom stručnog žirija u Požarevcu, dobitnik je Velike nagrade 26. "Glumačkih svečanosti Milivoje Živanović", za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi “Cement Beograd“ Beogradskog dramskog pozorišta.

„U predstavi Cement Beograd, reditelja Sebastijana Horvata, Milena Zupančić i Miodrag Miki Krstović ispleli su gustu partnersku igru, scenski oživeli potresne ostatke života ostarelog bračnog para Sonje i Miloša. Iz posvećene partnerske igre izrasla je veličanstvena uloga Miodraga Krstovića. Glumac je neuhvatljivim sistemom glume, veristički ubedljvo pred gledaocima živeo život čoveka kojem je u poznim godinama telo postalo tamnica u kojoj se duša bori za poslednji dah ljudskog postojanja“, kaže se između ostalog u obrazloženju žirija.

Drama Milana Ramšaka Markovića “Cement Beograd”, koja se bavi herojstvom danas, premijerno je izvedena 12. aprila prošle godine u Beogradskom dramskom pozorištu. U pitanju je završnica trilogije inpirisane “Cementom” Hajnera Milera, čija su prva dva dela postavljena u Zagrebu i Ljubljani, u režiji Sebastijana Horvata.

Bonus video: Slobodan Boda Ninković o odlasku u penziju