Bend dram i Maja Maričić, Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Stvarno se nismo nadali, došli smo večeras da vidimo drugare iz drugih bendova, da se družimo. Svi finalisti su bili na visokom nivou, pesme su super. Za našu “Daj mi sve”, mislimo da je najviše zaslužan producent Ivan Mirković Bambi što je ovako dobra. Nastala je pre godinu dana, i nju smo odabrali za konkurs jer je nekako najviše odgovorala EKV senzibilitetu, nije rokačina, nije mekana, imala je njihov vajb, kažu za Nova.rs Marko, Stefan, Branko i Pavle, članovi beogradskog benda “dram” (sa malim početnim slovom, nije greška) koji su osvojili regionalnu nagradu “Milan Mladenović” za najbolju pesmu.

Nagrada je dodeljena sinoć na Milanov rođendan 21. septembra u Bitefartcafe Summer Stage, po odluci članova žirija koju su činili Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi. Na osnovu regionalnog konkursa na koji je prijavljeno čak 319 pesama, a 243 prijave su ispunile uslove.

Zbog izuzetnog kvaliteta, umesto 12 odabrano je 14 finalista. Osim pobedničke pesme to su Alkohol (Mrave brojim), Anestezija (Nekud), Anonimnim SMS (Sale i Sedlari), Bebo (Nataleé), Dan na Tisi (Rebel Star), Digresija na zeku II (Klinika Denis Kataneca), Držali smo se za ruke (Sara Renar), Igle (Playground Hustle feat. Shot), Ljubavnik (Čao Portorož), Ona je iz Ju Es Ej (Despot Tomić), Pesma Mesecu (Dukatt), Sve je ko pre (Magic Bush) i Tiho (Buč Kesidi).

Pobednici: bend dram Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Pre proglašenja pobednika, pristuni su imali prilike da odslušaju album „Angel’s Breath“, projekat Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube, koji je svoje reizdanje doživeo posle 26 godina. Najemotivniji deo večeri bilo je ekskluzivno prikazivanje video materijala, arhivskih snimaka koji su zabeleženi tokom Mladenovićevog boravka u Brazilu gde je sa Subom snimao ovaj album.

Srđan Gojković Gile, Mirela Priselac Remi, Dubravka Marković Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Putem videa, sa Raba se obratio Darko Rundek i naglasio izuzetan kvalitet pesama koje su konkurisale za nagradu i dodao da je iznenađen koliko ih je imalo pesimističku notu.

Remi je istakla da baš zbog toliko dobrih pesama ima nade za muzičku scenu i zamolila predstavnike mejnstrim medija da ih što češće puštaju u svojim programima. Gile, koji je na početku večeri odsvirao i otpevao Milanovu pesmu “Aut”, objasnio je da su svi članovi žirija izabrali 12 različitih numera za finale ali da su posle jednoglasno došli do pobedničke pesme i veruje da će biti hit.

Darko Rundek, uključenje sa Raba, Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Program je vodio Galeb Nikačević, a razgovore sa žirijem i gostima Dubravka Duca Marković.

Događaj su svojim prisustvom podržale mnoge javne ličnosti, a među njima Zoran Kostić Cane, Bajaga, Aleksandar Žikić, Dejan Cukić, Petar Janjatović, Igor Milanović, Slavimir Stojanović, Jadranka Janković…

Momčilo Bajagić Bajaga i Zoran Kostić Cane Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

I naravno nekadašnja Milanova devojka i saradnica Maja Maričić, uvek u ulozi diskretnog domaćina.

Milica Cukić, Dejan Cukić i Maja Maričić, Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Beogradski bend Artan Lili, prvi dobitnik ovog priznanja, zatvorio je veče mini koncertom.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Zadužbina Milana Mladenovića, kultnog beogradskog i jugoslovenskog muzičara i frontmena Ekatarine Velike (1958-1994) osnovana je prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila njegova majka Danica, s namerom da se autorska i lična zaostavština frontmena Ekatarine Velike sačuva kao celina i da se nameni za kulturne i humanitarne svrhe.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare