Mustafa Nadarević i Ljiljana Dragutinović u seriji "Zaboravljeni" Darka Bajića, Foto: Pritnscreen/YouTube/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

Negde mi je u glavi spisak mojih omiljenih glumaca, Mustafa je na tom spisku od moje rane mladosti, kaže za Nova.rs glumica Ljiljana Dragutinović, koja je Nadareviću bila direktna partnerka u seriji “Zaboravljeni” reditelja Darka Bajića.

– Tada smo se i upoznali. Bilo je veoma zabavno jer je Mujo bio zbilja duhovit čovek – priča naša sagovornica.

Gledala ga je u Dubrovniku, a najviše ga pamti kao Pometa u “Dundu Maroju” kada su gostovali u Ateljeu 212 čija je ona bila članica.

– Svi smo bili očarani njegovim Pometom. Neverovatan žar i žongleraj su isijavali iz ovog velikog glumca.

I najzad novi susret i saradnja u seriji “ Lud, zbunjen, normalan” u kojoj je gostovala kao njegova školska drugarica.

– I opet čuđenje! Ma odakle njemu ta energija u tim godinama!? Žao mi je sto je otišao ali verujem da će se gore naći na velikoj nebeskoj sceni jugoslovenskih glumaca – rekla je Dragutinović.

Hrvatski i bosanskohercegovački pozorišni i filmski glumac i režiser Mustafa Nadarević preminuo je juče u Zagrebu nakon duge i teške bolesti. Pažnju javnosti je skrenuo ulogom Zijaha u Filmu “Otac na službenom” putu Emira Kusturice, kao i ulogom Mihajla u filmu “Već viđeno” Gorana Markovića. Za ulogu Leona Glembaja u filmu “Glembajevi” Antuna Vrdoljaka nagađen je Zlatnom arenom za najboljeg glumca na festivalu u Puli.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar