Mirko Ilić Foto: privatna arhiva

Grafički dizajner i ilustrator Mirko Ilić, Sonja Lončar i Andrija Pavlović iz LP Dua i bend Vizelj biće gosti večeras od 21 sat u programu na onlajn platformi #AloneTogether, a sutra u isto vreme oglasiće se didžej Curses iz Berlina, najavljeno je iz beogradskog Kulturnog centra Grad.

Iz Kulturnog centra Grad pokrenuli su nedavno platformu sa serijalom posvećenim predstavljanju umetnika, umetnosti i kulture.
Mirko Ilić će, kako je najavljeno, iz Njujorka govoriti o poslu, karijeri i svojim viđenjima novih vrednosti u Srbiji i svetu nakon perioda pandemije.
„Ne da će se sve promeniti, već će vrlo malo stvari ostati po starom jer je ovo nova realnost“, kaže Ilić pred emisiju na internetu.

Ilić je karijeru počeo 1975. godine crtajući stripove u zagrebačkoj grupi Novi kvadrat, nakon toga je ilustrovao i plakate i omote gramofonskih ploča, a u SAD se preselio 1986. godine, radeći za mnoge značajne magazine, a 1995. godine postao je i umetnički direktor internacionalnog izdanja “Tajma”. Pet godina kasnije osnovao je svoj studio za grafički dizajn i 3D kompjutersku grafiku. Njegovi radovi objavljeni su u više od 200 knjiga i 500 časopisa, a dobitnik je i brojnih međunarodnin nagrada. Njujorški MoMA otkupio je 38 njegovih radova i uvrstio ih u stalnu zbirku.

Razgovor sa LP Duom na platformi Foto: privatna arhiva

Sonja Lončar i Andrija Pavlović iz klavirskog dueta LP Duo će, kako navode u KC Grad, govoriti o spajanju futurizma i prošlosti, ali i o inspiraciji za stvaranje u doba izolacije i novom albumu „Duality“, koncertu u Južnoj Koreji, utiscima sa nastupa u beogradskom Narodnom pozorištu samo nekoliko dana pre uvođenja vanrednog stanja…

Bend Vizelj, koji „spaja žanrove od bluza do panka i fanka“, predstaviće spotove snimljene u izolaciji.

Aleksa Nedić iz benda Vizelj Foto: privatna arhiva

U emisiji #AloneTogether u subotu će se, prema najavama iz KC Grad, Luka Venezia, poznat kao Curses, predstaviti „VR DJ specijalom iz svog berlinskog studija“, uz intervju sa umetnikom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar