Delo Milane Paunović Rajšić Foto: Promo/Mala Galerija ULUPUDS

Kolektivna izložba "Minijatura 5", koja obuhvata radove čak 151 umetnika, biće otvorena sutra u Maloj galeriji ULUPUDS-a. Postavka će biti otvorena do 25. januara naredne godine, saopšteno je iz ove galerije.

Izložba „Minijatura 5“, još jedan je u nizu serijala minijatura, radova od različitih materijala, motiva i tehnika, koji se pet godina unazad izlažu u prostoru Male galerije ULUPUDS-a.

U odabiru „priče“ kojom će se predstaviti, izlagačima, kojih je čak 151 bila je važna, pored veštine u realizaciji umetničkih ideja, i potvrda likovne i primenjene vrednosti.

Trag koji je ostavila godina za nama, primetan je u pojedinim radovima, gde su simboličnim, prepoznatljivim ili  diskretnim aluzijama umetnici preneli svoje emocije, viđenje vremena i stanja u kome se nalazimo, navodi se u saopštenju Male galerije ULUPUDS-a.

Koristeći različite umetničke tehnike, kao što su uljane boje, grafika, rad sa keramičkom glinom, žicom, ikonopisanje, fotografija, oni pokazuju veštinu snalaženja da u zadatom formatu harmonično i skladno izvedu male slike i skulpture.

Izlagači su, uglavnom, studenti umetničkih škola i fakulteta, a među njima su: Milena Đorđević, Mihalo Ristić, Biljana Rakić, Sara Ilić, Irina Kondić…

Iz godine u godinu ova izložba okuplja sve više učesnika, svežih i originalnih ideja. Nove teme iznedrene iz likovnih traženja, uravnotežene između samog temperamenta, afiniteta umetnika i njegovih zamisli, vešto, maštovito je kompletirano u umetničke objekte vredno pažnje posmatrača, zaključuje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar