Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nakon velikog uspeha pred domaćom i regionalnom publikom film "Nečista krv - Greh predaka", u režiji Milutina Petrovića i produkciji "This and That", nastavlja svoj život na Netflix-u od 17. januara, a na dan premijere na popularnoj platformi, izdavačka kuća Mascom objaviće prvu pesmu pod nazivom "Dude", u jedinstvenoj izvedbi Marka Louisa.

Ovo filmsko ostvarenje, po adaptiranom scenariju Voje Nanovića, a bazirano na delima Bore Stankovića, prvi je film na srpskom jeziku koji je otkupio Netflix i u naredne dve godine biće dostupan na teritoriji centralne i istočne Evrope, kao i Turske.

– Ugovor koji smo potpisali (This and That Productions i Netflix), zahvaljujući našim partnerima kompaniji „Videomite“, o emitovanju prvog domaćeg filma na srpskom jeziku na ovoj popularnoj platformi, predstavlja svojevrsno priznanje srpskoj filmskoj produkciji, a ujedno dokazuje da kvalitetna ostvarenja imaju svoju publiku bez obzira na granice – izjavila je Snežana van Hauvelingen ispred „This and That Productions“ i dodala:

Film
Film „Nečista krv – Greh predaka“ Foto:FoNet/KomunikArt

– Sigurna sam da smo na ovaj način otvorili vrata i drugim domaćim filmovima i serijama koje traže svoje mesto i publiku na platformama poput Netflix-a.

Kompanije Mascom i Tin Drum Music su započele saradnju sa ovom produkcijom na realizaciji albuma sa pesmama iz filma i pesmama koje su inspirisane muzikom iz „Nečiste krvi“. Autor originalne muzike je jedan od najtalentovanijih savremenih kompozitora Aleksandar Ranđelović. Njegove živopisne kompozicije su osavremenjene i biće deo budućeg albuma.

Na dan premijere filma na Netflixu, izdavačka kuća Mascom objaviće prvu pesmu pod nazivom „Dude“, u izvedbi Marka Louisa.

Foto: Promo/Live Productions

– Zadovoljstvo mi je što sam deo ovog fenomenalnog projekta. Prva u nizu je pesma „Dude“ i verujem da će vam se dopasti – kratko je izjavio Louis tokom snimanja prvih kadrova za video spot koji će pratiti pomenutu pesmu.

Muziku i aranžman potpisuju zajedno Ranđelović i Louis inspirisani tradicionalnom pesmom „Dude mori, dude“, a tekst refrena je napisala Maja Radivojević.

Film „Nečista krv – Greh predaka“ u bioskopima je pogledalo više od 100.000 ljudi, a ovenčan je i mnogim filmskim priznanjima – najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, prva nagrada na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu pripala je ekipi filma, specijalna nagrada za izuzetno glumačko ostvarenje dodeljena je Feđi Štukanu za ulogu Kolja na 56. Filmskom susretu u Nišu.

Bonus video: Marko Louis – Muzika prilagođena deci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar