Foto: Neža Bukovec

Rush to Relax najavljuje dva koncerta u Srbiji: u petak 25. marta možete da ih uhvatite u Subotici u Klubu Mladost, dok su dan kasnije gosti showcase festivala Kontakt, tj. Hali Gali specijala koji će se održati u klubu Drugstore.

„Down There Sessions“ makedonsko-slovenačkog rokenrol projekta Rush to Relax ima pet pesama u produkciji Uroša Milkića, i možete ga pogledati na YT kanalu studija, a audio preuzmite na bandcampu benda ili Pop Depresije.

Foto: Promo

Ovim sessionom Rush to Relax najavljuje dva koncerta u Srbiji: u petak 25. marta možete da ih uhvatite u Subotici u Klubu Mladost, dok su dan kasnije gosti showcase festivala Kontakt, tj. Hali Gali specijala koji će se održati u klubu Drugstore.

Rush to Relax nisu novo ime za ljubitelje indie zvuka, a široj publici predstavili su se na kompilaciji „Nije se desilo“, koja je izašla krajem prve pandemijske godine (2020). Ovaj gitarski-rokenrol solo projekat početkom 2019. godine pokrenuo je Damjan Manevski (kojeg isto tako poznajemo iz ljubljanskog benda Lelee), ali je u međuvremenu „projekat“ prerastao u solidan kvartet, pošto se Damjanu priključilo јоš nekoliko neumornih aktera ljubljanske nezavisne scene.

U bendovskoj formi Rush to Relax redovno svira po regionu pa se tako nakon kratke balkanske turneje u septembru 2021. (tokom koje je bend odsvirao više koncerata na relaciji Ljubljana-Bitola) bend na putu nazad zaustavio na Novom Beogradu da bi snimio session u Down There Studiju s Urošem Milkićem.

Na ovom sessionu bend svira nekoliko pesama sa debitanskog albuma Rush to Relax: mekani „Ušte eden dečko“, te malo žešće „Ne bi čekal“ i „Pak kje begam“, a takođe tu su i dva dragulja: obrada pesme „Makedonija“ grupe Time, ali i još neobjavljena „Vo vitelot na životot“ koja je nastala tokom koncertnih priprema ove novoformirane bendovske formacije. U ovoj retkoj studijskoj prilici Rush to Relax blista punim sjajem i prosto se oseća kompatibilnost ove asimetrične ekipe koja je tokom prošlog leta nekako uspela da odsvira dvadesetak koncerata u celom regionu.

Bonus video: Sitzpinker – zapamtite ovaj bend

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar