U nedelju naš grad je prekrio sneg - provela sam dan šetajući po brdu za razmišljanje poznatom još kao Kališ. Razmišljala sam o najlepšim željama za nastupajuće praznike - jednu po jednu spakovala sam u tajni džep da ih neko ne odžepari.

Ali, idila je trajala kratko – usled vejavice nimalo čudne za decembar mesec – saobraćaj je kolabirao – službe su zakazale. Ali, uprkos kolapsu – grad živi. Od događaja izdvajamo prvu reviju Robne kuće Beograd – bila je to raskošna modna ekstravaganca. Marija, Zipa Joma i vlasnici dobrog ukusa okupili su se u Dim-u i ludo proveli. Te noći je Beograd ličio na najbolju verziju sebe.

A u krupnom kadru ove epizode je Kulturni centar Dorćol koji je svečano otvorio svoja vrata izložbom „Things to Come“, u ulici Mike Alasa 48. Grupa ljudi imala je želju da napravi novi prostor za mlade umetnike i da stvore novi kreativni epicentar kulture mladih – o ovoj oazi i novom mestu na mapi grada razgovaram sa inspirativnim mladim čovekom Brajanom Vojinovićem. Dobra priča sledi.

Premijera nove „Luna park“ epizode je u 19 časova.
Autorka: Luna Lu

Bonus video: Sitzpinker – zapamtite ovaj bend

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar