Foto: Exit Promo

LF System su škotski producentski dvojac, a reč je o momcima koji su osvojili srca publike snagom volje i neodustajanjem od svojih snova.

Prešli su put od posla na benzinskoj pumpi do prvog mesta na UK Singles Chartu, a njihov skroman škotski stav drži ih prizemljenim, iako su u samo nekoliko godina zajedničkog stvaranja muzike postali broj jedan u Velikoj Britaniji i imali nebrojeno mnogo nastupa širom sveta.

PROČITAJTE JOŠ:

Conor i Sean nasledili su ljubav prema muzici od roditelja, pa su posebno slabi na stare disco, soul i funky ploče. Seanov otac je Conoru i njemu redovno davao ploče iz ‘70-ih, a upravo kroz ovo muzičko obrazovanje dvojac je razvio veštinu pronalaženja uzbudljivih semplova. Karijeru su započeli tako što su sa prijateljima fomirali Hybrid, petočlani DJ kolektiv, sa kojim su organizovali žurke na neobičnim lokacijama. Conorovi i Seanovi uzastopni setovi privukli su pažnju bukera u škotskom klubu FLY, što je dovelo do toga da ovi, tada dvadesetogodišnjaci, postanu rezidenti ovog kultnog kluba, pored drugih poznatih producenata i DJ-eva kao što su Denis Sulta i Theo Kottis.

Ubrzo su počeli da se bave i produkcijom, a globalnu slavu dosegli su hitom Afraid to Feel. Ovaj muzički dragulj je strimovan više od 60 miliona puta širom sveta, a sedam nedelja je bila broj jedan na Shazam UK Main & Dance Chart-u. Pesma je odjeknula i na društvenim mrežama, sa pet miliona puštanja na Tik Toku. Kvalitetna mešavina stare škole, funka i soula sa zaraznim hookom dobila je čak i platinastu plaketu od strane britanske fonografske industrije i provela pet nedelja kao broj jedan na UK Singles Chart-u, pobedivši imena domaćina kao što su Kate Bush i Harry Styles!

Kao eksperiment, LF System je 2020. godine producirao nekoliko desetina obrada disco numera i odabrane postavio na svoju Soundcloud stranicu. Iz ovog poduhvata nastao je Dancing Cliche, koji je britanski producent i DJ Danny Howard pronašao i puštao devet uzastopnih nedelja u svojoj emisiji Radio 1 Dance Party. Nakon toga, ovom dvojcu u usponu javilo se nekoliko ključnih izdavačkih kuća, te su potpisali ugovor sa Warner Recordsom za tri singla – upravo za „Dancing Cliche“, svoj najveći hit „Afraid to Feel“, kao i za prošlogodišnji Hungry For Love“. 

LF System nastavljaju uzlaznom putanjom, sada već kao nadaleko prepoznatljivi dvojac koji nastupa po najvećim svetskim klubovima i festivalima, a ovog petka, 7. jula svojim veselim i zaraznim zvukom obojiće Gorki List Glavnu binu vedrim i toplim bojama. Brojimo sitno!

BONUS VIDEO: Iggy Azalea na Exitu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar