KoiKoi Foto:Katarina Markovic

Omladinski festival "Hali Gali", na kome će nastupiti bendovi Tipon, KoiKoi i Vizelj, biće održan 29. avgusta na platou ispred Muzeja Jugoslavije u okviru projekta "Leto u MuzeYU", saopšteno je iz ove institucije.

Muzej Jugoslavije već četiri godine uspešno realizuje „Leto u MuzeYU“ sa idejom da kroz različite programe afirmiše ovu instituciju kao mesto za druženje i zabavu, a saradnja sa organizatorima festivala „Hali Gali“ inspirisana je ovogodišnjim obeležavanjem četiri decenije „novog talasa“ i izlaska kompilacije „Paket aranžman“.

Besplatnim koncertima sastava Tipon, KoiKoi i Vizelj prethodiće razgovor „Neki novi Novi talas?“, dodaje se u saopštenju.

Na tribini o novom talasu će učestvovati glavni i odgovorni urednik programa Doma omladine Beograda Dragan Ambrozić, Aleksa Nedić iz benda Vizelj, Boris Vlastelica iz benda Repetitor i mlađi urednik izdavačke kuće „Librarion“ Pavle Banjac.

Beogradski bend Tipon je nastao 2019. godine, a na njihov zvuk i priču utiče mnoštvo faktora, ali to su prevashodno „groznica života i njegova svakodnevnica“, reči su članova sastava koji će na platou ispred Muzeja Jugoslavije nastupiti kao duo.

Pred publikom će se Lola Miković i Ivana Posrkača.

Tipon Foto:Jana Markovic

Grupa KoiKoi publici se premijerno predstavila singlovima „Sutra“ i „Bog te ubio“.

Sastav, koji je debi album „Pozivi u stranu“ objavio pre dva meseca, čine Marko Grabež, Ivana Miljković, Emilija Đorđević i Ivan Pavlović.

KoiKoi. Foto:Nemanja Knezevic

Bend „Vizelj“ mnogi smatraju predvodnicima novog beogradskog alternativnog zvuka, a jedini je mladi sastav sa ovih prostora koji je u poslednje vreme išao na turneju po Velikoj Britaniji i Irskoj.

Vizelj Foto:promo

Ova grupa, poznata po pesmama „Nosorog“,“Pustinja“, „Mamuze“, „Ne vidim te od dima“ i „Novčanice“, jedan je od osnivača i organizatora festivala „Hali Gali“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar