Ljubomir Bulajić, Foto: Printscreen EduTV

Glumac Ljubomir Bulajić igraće kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića (1888-1934) u filmu i seriji “Kralj”, koje prema romanu Vuka Draškovića, priprema reditelj Zdravko Šotra, u produkciji "United media".

Ljubomir Bulajić (31) je do sada ostvario uloge u filmovima “Miloš Branković”, “Maša”, Plavi voz”, “Put ružama posut”, “Amanet”, kao i u serijama “Nepobedivo srce”, “Šešir profesora Koste Vujića” i “Santa Maria della Salute” koje je Šotra režirao, “Jedne letnje noći”, “Sinđelići”, “Nemanjići”, “Državni službenik”.
U seriji „Kralj“ će biti oko 150 likova, a  pored Bulajića igraće i Sergej Trifunović, Branislav Lečić, Nikola Kojo…

Serija će biti prikazana na televiziji Nova S.

“Vrlo smo uzbuđeni zbog ovog projekta i prilike da zajedno stvorimo seriju koja će gledaocima približiti lik Aleksandra Karađorđevića, narodu poznatog kao kralja ujedinitelja. Vuk Drašković nas u svom romanu na jedan impresivan način upoznaje sa njegovim likom, razmišljanjima o državi, uređenju, građanima i njihovoj ulozi. Sa druge strane, ime Zdravka Šotre je u domaćoj kinematografiji sinonim za kvalitet i izuzetno mi je drago što je pristao da radi scenario i režira ovu prvu seriju o kralju Aleksandru Karađorđeviću”, rekla je svojevremeno izvršna direktorka United Media kompanije Aleksandra Subotić.