Foto:Promo/CODA ARTISTS

Dugogodišnja uspešna kulturna saradnja između Mađarske i Srbije, nastavlja se ovih dana još jednim značajnim muzičkim projektom. U prostoru beogradskog "Collegium Hungaricuma" 7. februara biće održan koncert mladih operskih pevača, nagrađenih takmičara konkursa "Jožef Šimandi" u Segedinu, održanog u junu prošle godine.

Na koncertu će nastupiti sopran Andrea Lošoncki i tenor Balaž Pap uz klavirsku pratnju Davida Kozme, kao i gost koncerta, sopran Nevena Đoković uz klavirsku pratnju Vladimira Gligorića.

Na nastupu koji počinje u 19 časova, umetnici će izvesti arije Mocarta, Pučinija, Belinija, Kodaljija, Verdija i drugih kompozitora. Autor koncepta i inicijator projekta je naša poznata mecosopranistkinja i pedagog Tamara Marković i direktorka centra „Collegium Hungarikum“ Klara Sentđerđi.

Već narednog dana, u okviru ovog projekta saradnje, sopran Temeši Marija, prvakinja opere iz Budimpešte i šef katedre za solo pevanje na Muzičkoj akademiji u Segedinu, održaće besplatnu pevačku radionicu za studente i učenike, takođe u prostorijama mađarskog kulturnog centra. Projekat se realizuje u saradnji beogradske agencije „Coda Artists“ i „Collegium Hungaricum“ centra.

Bonus video: Koncert Zubina Mehte na Kolarcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar