Dragoljub Đuričić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Koncert „Dragoljub“ u čast čuvenog bubnjara Dragoljuba Đuričića (1953 – 2021) održaće se 24. februara u Ateljeu 212, saznaje Nova.rs.

Učešće su potvrdili „YU Grupa“, Vlatko Stefanovski, Kerber, Dejan Cukić i „Spori ritam bend“, Nikola Čuturilo, Dragoljubovi bubnjari, kao i bubnjari značajnih beogradskih bendova. Njima će se pridružiti i glumci sa kojima je Đuričić sarađivao a program će voditi Gorica Popović.

Događaj je humanitarnog karaktera, a planirano je da celokupan prihod ide za kupovinu odgovarajućeg tehničkog pomagala za jednu od zdravstvenih ustanova za decu.

Dragoljub Đuričić je za pet decenija karijere snimio više od 70 albuma, odsvirao više od 6.000 koncerata i sarađivao sa najvećim muzičkim zvezdama sa prostora bivše Jugoslavije. Svirao je u “Yu Grupi”, “Leb i solu”, “Kerberu”, bio je i bubnjar Zdravka Čolića i Đorđa Balaševića. Svirao je sa velikim brojem umetnika među kojima su bili i Kornelije Kovač, Arsen Dedić, Kemal Monteno, Laza Ristovski, Bora Dugić, Nikola Čuturilo, Ipe Ivandić, Ivan Fece Firči, Radomir Mihailović Točak, Dejan Cukić, Stjepko Gut…

Đuričić je pisao muziku i za pozorištne predstave, a svoj umetnički dar je iskazivao i u oblasti slikarstva.

Preminuo je 15. marta 2021. godine od posledica zaraze koronavirusom.

Bonus video – Vjera Mujović: Poziv na novi ples male crne haljine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar