Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Knjaževsko srpski teatar iz Kragujevca novu sezonu započeo je s najavom bogatog premijernog programa. Publika će imati priliku da vidi čak šest premijra poznatih reditelja.

Iz Teatra nisu otkrivali koje komade će publika moći da vidi, ali su istakli da će ovu pozorišnu sezonu obeležiti predstave u režiji nekih od najznačajnijih srpskih pozorišnih reditelja.

Tako će kragujevači glumački ansambl izneti komade koje će na scenu postaviti reditelji Egon Savin, Gorčin Stojanović i Aleksandar Lukač.

Foto: Knjaževsko srpski teatar

U novoj sezoni takođe će biti urađene i tri koprodukcije.

Prvi put Knjaževsko srpski teatar sarađivaće sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada, a u pitanju je tekst “Slepi miš” Joakima Vujića.

Sa Festivalom “Ćirilicom” iz Budve biće postavljen komad koji govori o životu Jelene Anžujske autorke Jelene Kajgo.  Planirana je i koprodukcija sa Kraljevačkim pozorištem sa kojim već postoji uspešna saradnja.

Početkom aprila 2024. godine uz podršku gradskog pozorišta iz Bjalsko Bjala u Poljskoj otpočeće priprema prvog mjuzikla u produkciji Knjaževsko- srpskog teatra, a u režiji proslavljenog poljskog glumca i reditelja Vitolda Mazurkjeviča.

Posle pandemije publika se konačno vratila u pozorište

Iz kragujevačkog pozoišta su istakli da je tokom protekle sezone više od 28.000 gledalaca videlo programe koji su izvedeni na Velikoj sceni, što je bio jasan znak da se publika uželela pozorišta posle dve pandemijske godine i redukovanih programa.

Na rubu pameti, predstava, Kragujevačko pozorište, premijera u Ateljeu 212
Foto: Marko Milovanović/Promo

Ovaj uspeh upotpunili su i podatkom da je u prošloj sezoni, za 20 odsto bilo više publike nego 2019. pre izbijanja pandemije.

Osim novina u produkciji, ansambl kragujevačkog Teatra će do kraja godine učestvovati i na šest pozorišnih festivala u zemlji.

BONUS VIDFEO:  Pozorište „Buha“ proizvodi glumačke zvezde, ali i nove generacije publike

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar