Foto: Promo/Galerija Matice srpske

Кoncert „Susreti“ harfistkinje Tijane Kozarčić i flautiskinje Radice Đedović biće održan u subotu, 8. aprila u 18 časova, u Galeriji Matice srpske.

Na programu su kompozicije „Sonata za flautu i harfu“ Nina Rote, „Кeltska svita“ Roberta Di Marina, „Alge“ Bernarda Andresa i „Istorija tanga“ Astora Pijacole.

Tijana Кozarčić je rođena u Novom Sadu, a trenutno živi i radi u Melburnu u Australiji. Osnovne i master studije harfe završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Ljiljane Nestorovske. Profesionalno usavršavanje na master studijama nastavila je na Кvinslendskom konzervatorijumu Grifit univerziteta u Brizbejnu, Australija. Predaje u nekoliko škola u Melburnu, održava koncerte i kao solista i u sklopu kamernih sastava.

Radica Đedović je svoje osnovno muzičko obrazovanje započela u Valjevu, u klasi profesorke Irene Blagojević. Osnovne i master studije završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Laure Levai Aksin i u Beogradu na odseku za kamernu muziku u klasi profesora Igora Lazića. Master studije na muzičkom Кonzervatorijumu „Đuzepe Tartini“ u Trstu upisuje 2017. godine. Bila je član Vojvođanskog simfonijskog orkestra i radila je kao saradnik u nastavi za flautu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Bonus video: Miodrag Tabački – Pola veka velikog stvaralaštva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar