Koncert, najava, Galerija Artget, Aleksandar Đermanović i Petar Popović
Aleksandar Đermanović i Petar Popović Foto: KCB/Promo

Mladi muzičari iz Novog Sada, Petar Popović i Aleksandar Đermanović u predstaviće se publici u Galeriji Artget 17. januara u 19 časova, izvodeći dela za flautu i klavir Baha, Šuberta i Pendereckog.

Kulturni događaji se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, te je broj mesta za publiku u Galeriji Artget ograničen, kaže se u saopštenju.

Iz Galerije Artget mole zainteresovane da svoje mesto rezervišu prijavom na [email protected] ili telefonom na 011 2622 058. Prijavljivanje je moguće do 12 sati na dan koncerta ili dok se mesta ne popune.

Petar Popović je stručni saradnik na Akademiji umetnosti u Novom Sadu (*2018) i solo-flautista Simfonijskog orkestra RTS-a (*2017). Školovanje je započeo u klasi Marijane Josipović Mirković, a SMŠ Isidor Bajić završio u klasi Aleksandre Horvat. Diplomu osnovnih akademskih studija stekao je na Akademiji umetnosti pod mentorstvom mr Laure Levai Aksin.

Aleksandar Đermanović je pijanista trenutno na doktorskim studijama pod mentorstvom dr Dorijana Leljaka na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Zaposlen je kao docent na Akademiji umetnosti i drži poziciju generalnog menadžera na međunarodnom pijanističkom takmičenju Memorijal Isidor Bajić. Prethodno je završio specijalističke studije u Salzburgu na Mocarteumu u klasi profesora Žaka Ruvijea kao i master studije i prestižne studije Artist diplome na Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu u klasi profesora Ijana Džonsa i Dmitrija Aleksejeva.

Bonus video: Davor Špišić o odlaganju koncerta Šerbedžije – Ne želim da živim u nekrofiličnom društvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar