Koncert Električnog orgazma u Beogradu ponovo odložen

Kultura 17. apr. 202110:20
Podeli:
Foto: Promo

Koncert Električnog orgazma, pripreman povodom 40 godina od osnivanja benda u beogradskoj Kombank dvorani, ponovo je odložen zbog epidemiološke situcije, ovaj put za 9. decembar.

„Braćo i sestre, zbog zdravstvene situacije na planeti bili smo prinuđeni da pomerimo datume cele turneje ’40 godina Orgazma’ pa tako i beogradski koncert. Koncert je odložen do trenutka kada bude omogućeno korišćenje punog kapaciteta sale. Kupljene ulaznice važeće su za novi datum“, poručili su članovi Električnog orgazma.

Jednom od najdugovečnijih bendova sa područja nekadašnje Jugoslavije ne da se da na pravi način obeleže četiri decenije postojanja. Turneja po regionu za celu prošlu godinu bila je isplanirana, termini zakazani, a onda je usledilo uvođenje vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa. Bend je od tada uspevao da održi nekoliko koncerata, ali većinu ne, kao ni centralni koncert predviđen za Kombank dvoranu, u Beogradu, gradu gde je sve počelo.

Bend je, prema priči muzičara, nastao 13. januara 1980. godine u beogradskoj kafani „Mornar“, a ime Električni orgazam predložio je gitarista i autor pesama Srđan Gojković Gile, pošto mu je to “prvo palo na pamet”, sa idejom da šokira tadašnji establišment.

Beogradski koncert povodom 40 godina rada više puta do sada je odlagan, poslednji put za 24. april, a sada za 9. decembar. Organizatori iz „Odličnog hrčka“ su i pri ranijim pomeranjima svirki navodili da, ako novi termin nekome ne odgovara, mogu da vrate ulaznice na mestima gde su kupljene.

Komentari

Vaš komentar