Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Prolećno izdanje manifestacije Knjiga na Trgu sa izdanjima više od 20 izdavača i popustima od 30 do 70 odsto biće održano od 21. do 23. maja na Trgu republike u Beogradu, najavili su organizatori iz Udruženja profesionalnih izdavača Srbije.

Za festival knjige na otvorenom prijavljeno je više od 20 profilisanih izdavača koji će izlagati na prostoru od skoro 300 kvadratnih metara, a posetioci će moći da vide i uz specijalne festivalske popuste od 30 do 70 odsto kupe nove i ranije knjige pisaca srpske i svetske književnosti, književnosti za decu i mlade, kao knjige iz različitih žanrova humanistike, navodi se saopštenju UPIS-a.

U okviru Knjige na Trgu čitaocima će se predstaviti „Akademska knjiga“, „Arhipelag“, „Geopoetika“, „Gradac“, „Gramatik“, „Evoluta“, „Zavet“, „Zlatno runo“, „Кarpos“, „Кlio“, „Кokoro“, „Logos“, „Makarije“, „Makondo“, „Odiseja“, „Urban Reads“, „Faktum“, „Finesa“, „Heliks“, „Hera“, „Štrik“, kao i distributer „Makart“, preciziraju u ovom udruženju.

Otvaranje Кnjige na Trgu zakazano je za petak 21. maja posle podne, štandovi će biti otvoreni u subotu i nedelju od 10 do 22 sata, a organizatori navode i da će čitaoci imati prilike da se sretnu i porazgovaraju sa savremenim piscima i gostima iznenađenja.

Prvi festival „Кnjiga na Trgu“ organizovan je krajem oktobra 2020. na Trgu Republike sa namerom da se čitaocima približe nova i nešto starija izdanja, s obzirom na to da prošle godine nije bilo tradicionalnog Beogradskog sajma knjiga.

„Manifestacija Кnjiga na Trgu nastala je iz težnje grupacije profesionalnih izdavača da očuvaju neposredni kontakt sa svojim čitaocima u formi festivala knjige na otvorenom. Кnjiga na Trgu je manifestacija namenjena izlaganju izdanja nove i prethodne produkcije određenog broja vrhunskih izdavača koji nemaju svoje knjižare. Na festivalu će biti izložena nova izdanja, kao i ona do kojih je u knjižarama teško ili nemoguće doći, tako da je ekskluzivnost ovog nastupa u vidljivosti ‘nevidljivih’ izdanja. Čitaoci koji posete festival Кnjiga na Trgu učestvovaće u otkrivanju izuzetnih naslova“, navodi se u saopštenju UPIS-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar