Foto:Screenshot/Facebook/Igor Čoko

Igor Čoko, dokumentaristički i ulični fotograf i antroplog, poklanja digitalno izdanje svoje knjige "Subverzivna estetika ulice - Prizori raskošne stvarnosti", u kojem se "palanka i metropola bore do poslednje kapi znoja".

„Dok traje ovo stanje, s guštom vam poklanjam integralne pdf-ove svojih knjiga fotografija. Ovog puta stiže ‘Subverzivna estetika ulice – Prizori raskošne stvarnosti’. Knjiga je izašla 2017, odavno je više nema u fizičkom obliku, a neće biti novog tiraža“, poručio je Igor Čoko na svom Fejsbuk profilu.

Knjiga, koju možete preuzeti na ovom linku, rezultat je „četverogodišnjeg uličarenja sa foto-aparatom u ruci, posmatranja i dokumentovanja svakodnevnih procesa i promjena koje nosi ritam rastrzanog i haotičnog velikog grada“, napisao je Čoko u uvodu.

„Za sebe mogu reći da se osjećam kao antropolog sa foto-aparatom u ruci, koji iz vizuelne perspektive kroz
dokumentarnu i life fotografiju istražuje i sublimira senzibilitet ulice, ljudi i uličnog života, krajnosti u kojima se do posljednje kapi znoja bore palanka i metropola, rađajući inspirativne kontraste, kao refleksiju aktuelnih kulturoloških i socijalnih previranja. Ova knjiga epilog je takvog pristupa“, napisao je Čoko „Umjesto uvoda“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram