Foto:hooloovoo.rs

Koncertom "Nature Makes Sense", sa delima Čajkovskog, Debisija, Ravela i Dvoržaka, sutra od 17 sati u Botaničkoj bašti “Jevremovac” beogradski Muzikon počinje novu sezonu.

Kamerni orkestar Muzikon je multimedijalni sastav, osnovan sa ciljem da na manje konvencionalan način publici približi vredna dela klasične muzike. Paralelno sa zvaničnim koncertima u Kolarčevoj zadužbini i drugim prostorima, ovaj orkestar organizuje i „gerilske akcije“ kao što su besplatni koncerti za stanare zgrada na njihovim terasama, krovovima i baštama.

Orkestar Muzikon Foto:hooloovoo.rs

Novu, treću sezonu počinju koncertom u Botaničkoj bašti, na kojem će harfirskinja Mina Marinković, flautistkinja Anja Malkov i klarinetista Dušan Mamula, uz Aleksandru Milanović kao koncertmajstora, sa Muzikonom izvesti „Adađo za harfu i gudače“ Petra Iljiča Čajkovskog, „Danse sacre et danse profane“ Kloda Debisija za harfu i gudački orkestar, Ravelov „Uvod i alegro“ za harfu, flautu, klarinet i gudače, te „Serenadu za gudače“ Antonjina Dvoržaka. U jednom od muzičkih intermeca, najavljuju organizatori, nastupiće i gitarista Lazar Ostojić.

Muzikon u Botaničkoj bašti Foto:hooloovoo.rs

„Uzevši trenutnu situaciju u obzir, organizatori su preduzeli sve mere predostrožnosti, tako da će posetioci moći bezbedno da uživaju u svirci orkestra na otvorenom. Ulaz na koncert je iz ulice Vojvode Dobrnjca. Zbog epidemioloških mera kapije će biti otvorene od 15.30 sati tako da posetioci mogu da dođu ranije i iskoriste priliku da obiđu Botaničku baštu pre samog koncerta“, navode u Muzikonu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar